K A W A N

Monday, June 25, 2012

1.. 2.. 3.. & 4..


سم الله الرحمن الرحيم 
bismi-llāhi r-raḥmāni r-raḥīm 
 Al-salāmu'alaykum WBT.


1.
Saya minta maaf banyak-banyak buat semua rakan blogger sebab dah lama sangat tak update blog ni. Mesti semua dah tak kisah dengan blog saya ni kan. Yelah, dah tuan puan blog sendiri dah tak kisah dengan blog sendiri, kenapa pula korang semua nak kisahkan.

2.
EB tak update blog bukan pe, EB sekarang ni weekend dah tak ada waktu renggang dah. Semua dah semakin pack, dengan job di merata tempat di bumi Malaysia ni. (Ceh! cakap bajet macam gempak sangat lah job tu kan.. hehehehehe.. ^_^) Tapi betul EB memang busy dengan job wedding, engagement and events. Dan bila tak ada job, EB biasanya akan menghabiskan masa dengan rehat di rumah dan mengedit gambar-gambar client EB. 


Model : Humaira Hanafi
Studio : The Scope Studio
Photo by EB Junaidi

3.
Gambar kat atas ni EB shoot pada hari sabtu yang lepas kat Scope Studio. Talent adalah tunang kepada sahabat baik saya Shahrul Ikram (GambarWajah Photography). Sangatlah senang nak shoot Umai ni, dia memang dah biasa kena tembak-tembak macam ni. So, tak susahlah nak shoot dia. Tak payah nak ajar-ajar lagi. Dia pose kita shoot. Change pose kita shoot. So simple. Oh ya! untuk pengetahuan korang semua, Umai juga adalah seorang photographer or lebih tepat lagi "Wedding Photographer". Dia shoot wedding bersama-sama dengan tunangannya. Korang taip je kat Facebook ~ GambarWajah Photography, nanti bolehlah lihat artwork mereka yang gempak-gempak.

4.
Memandangkan EB dah jarang update blog EB ni, jarang dapat taip-taip panjang lebar. EB akan update blog EB dengan hanya meletakkan gambar-gambar yang EB shoot. Andai ada kesempatan EB akan tuliskan ceritanya, kalau tak EB akan biarkan gambar tu saja yang bercerita buat anda semua ye kawan-kawan. So jumpa lagi di lain entri. Sila bertemu lagi. Semoga anda semua sihat sentiasa dan sentiasa mendapat perlindungan daripada Allah SWT. Amin.


EB JUNAIDI

  

20 comments:

::p0t pEt iLa:: said...

seronok nye jd photographer..:)cantik pic!

EB said...

Seronok juga la.. hehehehehe...
Makasi ila...

hazanis said...

nice picha..:)

EB said...

Makasi Hazanis...

zati embong said...

hihi,hasil kerja eb 2 sndiri apa kurangnya.

EB said...

Hihihi makasi Zati...
Lamanya x dngr khbr..
Rindu zmn tua-tua dulu...
Apa khbr?
Smoga berbahagia selalu...
Semoga dipermudahkan urusan mu shbt.. ^_^

Nini Hartini said...

Akak pun lama dah x bw... x sangka EB pun sama. hehe... entah ingat akak lg ke tak kan?....wah eloklah, murah rezeki :)

EB said...

EB sentiasa ingat akak..
Xpernah EB lupa kak...

Doakan EB sukses dalam pilihan EB ni ye kak.. EB btul2 minat dengan apa yg eb bt cuma mmg bnyk benda yg perlu dipelajari...

Semoga dilapangkan didada kita..
Semoga dipermudahkan urusan kita kak..

Semoga akak sihat selalu...

YaTTie said...
This comment has been removed by the author.
YaTTie said...

GREAT SHOOT :)

EB said...

Thanks Yattie.

zOeY zAu YaH said...

cantiknya ;)

EB said...

Makasi Zoey... ^_^

Nurr Kasih said...

Salam ramadhan juga EB..

EB said...

Salam Ramadhan NK! ^_^

EZAN IDMA said...

Bila nak amek gmbr i pulak?

zOeY zAu YaH said...

eb..bz ye..alhamdulilah rezeki kan ;)

EB said...

Zoey...
A'aa bz.. Skrg lg kena shoot drama...

EB said...

Ezan, bila anda free?

didi dijoyo putra said...

artikel nya sangat bermanfaat bagi saya terima kasih
Kunjungi,Cara buat Mas kawin unik
Kunjungi,Cara buat Mas kawin unik
Kunjungi,Cara buat Mas kawin unik
Kunjungi,Cara buat Mas kawin unik
Kunjungi,Cara buat Mas kawin unik

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...