K A W A N

Monday, May 18, 2009

Apple..


Assalamualaikum wbt.

Hmm.. Boring ah.. Boring, boring ni aku nak story pasal apple akulah.. Ok aku ni memang suka sangat makan apple.. Tak kiralah apple hijau ataupun apple merah.. Tapi favorite aku sememangnya apple hijau.. Biarpun masam tapi memang sedap bagi aku.. Hehe..

Tapi apple yang aku nak story ni bukan apple yang boleh di makan oleh manusia mahupun binatang atau sewaktu dengannya.. Apple yang aku nak story ni adalah apple MacBook, my beloved apple..

Haa.. ni lah dia MacBook apple aku..


Orang kata apple tak best, susah, rumit dan macam-macam lagi yang tak berapa sedap didengar..  Tapi bagi aku apple ni memang best, memang sangat-sangat canggih dan memang hebatlah.. Orang hanya mampu nak kata, ada aku kisah! Hehe.. orang lain tak suka tak apalah, best tak best aku dah beli dah.. Memang harganya boleh membuatkan kepala ini botak, poket bukan sahaja kosong malah debu pun hilang.. It cost me around RM5k guys..

But so far, I love my apple.. and I really fall in love with her right now.. Sememangnya perisian apple lebih canggih daripada Windows, dan pada awalnya aku berasa sedikit kekok dengan perisiannya.. Bagi mereka yang baru sahaja meggunakan apple memang akan merasa agak rumit. Samalah seperti aku, yalah dah terbiasa dengan Windows kan.. 

Apa yang ada dengan apple ni? Aku cerita pasal specification apple ni pula ok..


|ABOUT||THIS||MACBOOK|
Hardware Overview:

MODEL NAME
MacBook
MODEL IDENTIFIER
MacBook5,1
PROCESSOR NAME
Intel Core 2 Duo
PROCESSOR SPEED
2GHz
NUMBER OF PROCESSORS
1
TOTAL NUMBER OF CORES
2
L2 CACHE
3MB
MEMORY
2GB
BUS SPEED
1.07 GHz
BOOT ROM VE
RSION
MB51.0073.B06
SMC VERSION
1.32f8
SERIAL NUMBER
W8903Y0T1AQ


|A|U|D|I|O|
Intel High Definition Audio:
DEVICE ID
0x10DECB79
AUDIO ID
63
AVAILABLE DEVICES
Headphone
Line In
Speaker
Microphone
S/P-DIF Out@In

|BLUETOOTH|

|DISC||BURNING|
MATSHITA DVD-R UJ-868
CD-WRITE
-R/-R
W
DVD-WRITE
-R/-R DL/-RW/+R/+
R DL/+RW
WRITE STRATEGIES
CD-TAO/CD-SAO/DVD-DAO


|GRAPHICS||DISPLAYS|
NVIDIA GeForce 9
400M
CHIPSET MODEL
NVIDIA GeForce 9400M
BUS
PCI
VRAM (TOTAL)
256MB

DISPLAYS:
COLOR LCD
RESOLUTION
1280 x 800
DEPTH
32-bit Color
QUARTZ EXTREME
Supported


p/s: I heart my MacBook.. Hohoho...

6 comments:

HELAS said...

LINUX KAA.... aku dapat a bh linuk os.. ahahahah basix ja laa.. aku pun sda lupoa

aku pakai red hat enterprise.. tu laa susah skit.. kalau ubuntu kau2

Mohd.Adznor said...

woooooooooooooooooooooo....

EB said...

Hehehehe.. Lau ada ilmu yg blh dKongsi tu apa lg Saleh kongsi2 la..
Bagi2 harta tuhan...

EB said...

Woooo ka ya??
Hehehehe...

HELAS said...

lain b...

mcm jg windows ada xp, vista, ada millenium...

x semua sama tu... pastu akiu bnyak main commnt prompt..

padahal buli bh main interface... ahahahahaah

EB said...

Hehehe.. tu aQ tau tu..
Mmg bnyk command2nya..
Ada kwn aQ ajar aritu tp baru basic la..
Baru aQ mau bljr aQ da pindah cni..
Jd x la aQ abis bljr..
Tp so far ok la..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...