K A W A N

Wednesday, June 3, 2009

OuT Of MoF Cafe

Hmm.. Jam sudah menunjukkan jam 12.30 tenghari.. Lunch hour sudah hampir ni... Kawan aku Olyn da msg marah2 suruh aku turun kat bawah secepat mungkin... Aku apa lagi kelam kabut dibuatnya packing laptop kesayangan aku ni.. Tidak akan aku biarkan laptop aku berada disitu sendirian.. Kalau dibiarkan confirm dikebas, ditebas, disonglap, di segala2nyalah.. So akan ku bawa ke mana saja laptop ku ini.. Hehehehehe..

Kelmarin kami semua da plan nak makan kat luar.. Boring da makan kat Cafe Khazanah ni.. Bukan pa kat Cafe ni bolehlah tahan makanannya.. Tapi kalau da hari-hari makan kat tempat yang sama mana tak boringkan.. Lagipun nak cerita sikit ni pasal Makcik Cafe, bukan nak kutuk Makcik Owner Cafe ni.. Tapi Makcik Owner Cafe ni kalau kira harga makanan yang kita ambil (Nasi Campur terutamanya) mesti cekik darah punya harga.. Kaw-kaw harganya.. Kalau boleh 'kawtim' takpe ni x boleh.. Sebab ini kita deal pasal makanan.. Bukan pasal baju tau pasal benda-benda lain yang boleh dibawa berunding lagi...

Tapi kalau akak Indon pekerja Makcik ni, akak ni kira murah pula.. Kiranya kita pun puashati jugalah dgn makanan yang kita ambil dengan harganya.. Ambil makanan yang sama dengan member (nasi putih + 1 lauk + 1 sayur) kita kena RM5.30, member kena RM3.70... Owner kira lain, pekerja owner (Akak Indon) ini pula kira lain.. Itu yang menjadi kemusykilan kepada diri dan rakan-rakan yang rasa dan menghadapi situasi sedemikian.. Hehehehe.. Memang ramai orang cakap, 'alaa.. makanan juga bro.. jgnla bkira sngt..' tapi masalahnya sekarang makcik Cafe ni pula yang berkira sangat... (Kira tu kira juga makcik.. Tapi agak-agak la juga..)

Kawan aku Nyta budak Sarawak ini lagi la kesian, sudahlah dia ini selalu makan sikit.. Nasi separuh + Lauk + Sayur kena harga RM5.70 lah kadang2 kena pula RM4.70.. Hmmm.. tak tahu la aku apa formula yang Makcik Cafe ini guna untuk kira makanan c Nyta ni... Kawan aku Ina pun sama juga punya nasib yang sama macam c Nyta ni juga.. Tapi yang bestnya kawan aku c Ajib ni pula selalu dapat murah.. Hampess tul... (Ko guna ilmu apa Jib).. Aku kekadang dapat murah kekadang mahal.. Kekadang ngam la dengan apa yang kita makan dengan yang kita bayar kekadang memang tidak masuk akal langsung harga yang dOrg ni bagi.. Isap gam tul!!!

So, ari ni kami (Aku, Ajib, Ina, Ziela, Nyta n Olyn).. Kami pergilah makan diluar.. KtOrg g makan kat Alamanda.. Jadi berbekalkan kereta Persona c Ajib yang mempersonakan c Nyta smpi dia pun mau beli Persona juga.. Kami seramai 6 org ni pergilah kuar makan kat Alamanda Putrajaya (Sebut mcm dlm iklan ok..) Sampai kat Alamanda, aku ingat dOrg nak makan kat Food Court lah.. Rupa-rupanya sang kancil pun ada rupa.. Hahahaha.. Bukanlah, dOrg nak makan kat Mc'D la pula..

Tapi Olyn x nak makan kat Mc'D.. Yang lain smua nak makan kat Mc'D.. Dah jadi 2 pilihan, aku yang x berpihak kat mana2 pihak pun jadi bingung.. Olyn mmg keras hati x mau makan kat Mc'D.. So yang lain decide, 'Take Away' je la Mc'D yang dOrg beli then makan kat meja Food Court hehehe.. Sebab Olyn mcm nak makan kat Food Court.. Aku yang memula x nak makan Mc'D, join sekali beli Mc'D juga.. Tapi Olyn x tau pegi mana da.. Dia cakap dengan aku 'Takpe B g la dulu ikut dOrg.. Olyn nak g cari barang luk' So aku pun g la Mc'D bagi duit dgn Ajib order benda yang sama sperti yang dia order.. Hehehe.. Malas nak fikir tak tahu nak makan apa..

Lepas semua sudah settle beli makanan.. Kami pun menjamu selera kat Food Court dengan Mc'D yang kami T.A.P.A.U tadi.. Hehehehehe.. Tapi yang x bestnya Olyn xda.. Dia tpaksa balik sebab ada hal emergency... Ok xpela Olyn...
Apa-apa hal pun hari ni x makan kat Cafe.. So x la boring asyik2 makan kat Cafe...

P/S : Kalau makan kat Cafe Khazanah, bayar makanan yang kOrg beli kat Akak Indon pekerja
Makcik Owner Cafe.. Jangan bayar kat Makcik Owner Cafe.. Ada faham??? Hehe..


4 comments:

Adznor said...

oo..jadi ko makan d McD' 2 x mahal ka?ada akak Indon jg d sna?Haha..

EB said...

Ya... At least rasa juga mknan lain kn.. Bukan makanan Cafe ja.. Hehehe..

Adznor said...

ooo..hahahah

EB said...

Apa da.. Hahahaha.. Tp mahal2 siot mknan dCni.. Mana menahen..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...