K A W A N

Monday, October 3, 2011

Bosan Aku Dengan Penat!


سم الله الرحمن الرحيم
bismi-llāhi r-raḥmāni r-raḥīm

Al-salāmu'alaykum WBT.


Aku lari ke hutan, kemudian menyanyiku

Aku lari ke pantai, kemudian teriakku

Sepi-sepi dan sendiri lagi

Bukan aku tak mahu bercinta lagi,

Semua yang terjadi yang Maha Merancang dah rencanakan sendiri.






Aku ingin bingar,

Aku ingin bingit,

Aku mau sepertinya berada di pasar Bumbung

Tapi...

Aku juga ingin bahagia,

Biarkanlah aku bahagia..


Pecahkan saja gelasnya biar ramai, biar mengaduh sampai gaduh,

Pukul saja gendang itu, biar satu dunia tahu,

Bukan aku tak suka, bukan ku tak sudi, bukan ku tak mahu lagi,

Cuma aku tak mahu menyakiti dan disakiti lagi.


Maka, apa yang harus dilakukan?

Haruskah aku mencari cinta sejati?


Atau haruskah ku membawa diri?

Atau aku harus lari ke hutan belok ke pantai?

Kini,

Bosan aku dengan penat!!



14 comments:

laskar pelangi said...

wah ayat. sastera dapat A1 ni..he3

khairul akmal bin azman said...

ost ada apa dengan cinta

EB said...

@laskar pelangi
Puisi ini aku edit dr puisi dian sastrawardoyo.. dlm A2DC..

EB said...

@khairul akmal bin azman
Bukan Ost..
Puisi..

Sufinah Yussof (SY) said...

trus ingat jaman doulu2. tym mude2. tym skolah menengah. SY dulu skolah d S.M.K. Perempuan Likas. belakang sekolah stadium likas. wohoo~

EB said...

@Sufinah Yussof (SY)
Hehehe.. zmn kegemilangan tu..
Oh ko sklh sana ka? Sya slalu jg lepak sesama kwan2 sya bdk2 teknik likas... tp sya bukan skolah sana la.. hehehe..

nong said...

♫ ♪ ..seperti berjelaga jika ku sendiri..♫ ♪
wuish..masih hafal lagi lagu² filem ni.. ^_^

bobiedanbad said...

i like...Apa Ada dengan cinta. cinta dan Rangga.

EB said...

@nong
Filem yg mbawa fenomena baini d Malaysia..

EB said...

@bobiedanbad
Menjadi kegilaan.. Walaupun pada waktu itu x brapa fhm bhsa yg dibicarakn..

Faaein Talip Roy said...

Ada part macam puisi dalam citer AAC je.. hehehe.. berjiwa-jiwa pulak brader ni.. ^^,.. but nice.. pic tu pun nice.. cam ala2 scene korea je..

EB said...

@Faaein Talip Roy
Mmg puisi ini puisi Dian Sastrawardoyo pnya puisi dlm AADC.. EB saja ubah2.. ikut hati ikut rasa...
Harus ada jiwa2.. hehehe..
Yupp.. nice place indeed..
Thanks so much.. Mmg nak tone pic ni ala-ala korea.. hehhehe..

Sufinah Yussof (SY) said...

owh~ hehe~ kenangan tu tau.

EB said...

@Sufinah Yussof (SY)
Yupp kenangan terindah.. ^^v

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...