K A W A N

Thursday, September 15, 2011

Masih MOod Raya Lagi!!

سم الله الرحمن الرحيم
bismi-llāhi r-raḥmāni r-raḥīm

Al-salāmu'alaykum WBT.

Ku Lihat Hijau!
Location: Karambunai Beach Resort | Sepanggar | Sabah


Hari ini aku berbaju melayu hitam, siap bersongkok dan bersamping keemasan..
Hampir serupa seperti gambar di atas, cuma orangnya saja bukan diri ku, itu adikku..
Aku ada gambar serupa itu, tapi harus membuka Facebook untuk mendapatkannya..
Facebook pula tidak boleh diakses ketika bekerja..
Makanya gambar adik menjadi mangsa.. Hahaha..

Kenapa hari Khamis yang lazimnya kaki dan tangan Kerajaaan akan memakai batik tapi aku pula memakai baju melayu siap bersamping, bersongkok bagai ni?
Haaa harus diingat hari ini masih lagi dalam bulan Syawal.. 
Suasana Hari Raya masih mekar menguntum di kawasan Office ini..

Hari ini di MOF ada majlis sambutan Aidilfitri bersama YAB Perdana Menteri.. YAB PM akan bersama-sama meraihkan Aidilfitri dengan semua kaki dan tangan di Perbendaharaan ini.. Jadi maksudnya ada makan free lah.. Hahahaha... Hari ini terus tak breakfast pagi kerna perut perlu distokkan untuk melantak semahu-mahunya tengahari nanti.. Hahaha..

Makan-makan akan bermula pada jam 11.00 pagi dan akan berakhir pada jam 2.00 petang (tapi rasanya sampai jam 5.00 petang kot.. hehehe) Apa pun saya nak mengucapkan jutaan terima kasih kepada YAB PM kerana sudi meluangkan masa dan sudi belanja kami semua makan-makan.. Alhamdulillah.. Syukran..

Okaylah aku nak bersihkan lens kamera jap.. Korang ronda-rondalah dulu ye.. Semoga ceria dan berbahagia selalu buat korang semua.. Sayang korang bertubi-tubi.. muah!!

p/s: Aku tak mula lagi puasa 6 ni.. Bilalah nak mula ni?? Adoi.. EB! EB!

16 comments:

Faaein Talip Roy said...

mulah esok.. sempat lagi tu..

pergh.. best je kan de mood raya lagi..

Cik Suheela said...

selamat hari raya bro heehee ;)

EB said...

@Faaein Talip Roy
Yupp Insha'Allah akan mula scpt yg mgkn..

EB said...

@Cik Suheela
Hehehehe slmt hari raya.. ^^

sueMUNCET said...

hye..
suemuncet .buat contest lagi..
sila join kalau berminat..

http://suemuncet.blogspot.com/2011/09/contest-bergaya-dengan-baju-rayaku-dari.html

ayuna ayuni.. said...

raya. raya. raya.

nice picture bro..!

minat

zati embong said...

tibe2 rasa lapar.bl ofis jat nk jamuan raya ni.wah excited gak!

tp perut jat ni,xleh smbat bnyak la eb.

EB said...

@sueMUNCET
Hye Semuncet..
Waa ada contest lagi ek..
Insha'Allah ada kelapangan eb join k..

EB said...

@ayuna ayuni..
Heee td p braya lg.. lalalala...
Thanks sbb suka.. ^^v

EB said...

@zati embong
Hehehe tau xpe.. Tp bsok eb da nak start puasa 6 pula da.. hehehe..
Eb risau da mkn bulat da ni..

Edy Zaidi said...

perghhh...ada makan2 free...best tu

EB said...

@Edy Zaidi
Hehehe.. Ari khamis tu mkn free..
Semalam hari Ahad ada makan free lagi... hati berbunga2 ditambah lg dgn kemenangan MU.. hahaha..

mizzapple said...

selamat hari raya bro. :)

EB said...

@mizzapple
Slmt Hari Raya juga..

.::: Princess MOMOY :::. said...

oh..memula ingat EB rupanya adik
ingatkan dah kurus sebab pose
hihi

EB said...

@.::: Princess MOMOY :::.
Owh eb masih maintain comel.. hahahaha...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...