K A W A N

Tuesday, November 16, 2010

Esok Raya Haji

Salam,

Selamat petang semua...
Terkejut saya dibuatnya setelah selesai sahaja solat takala melihat Kak.Jemm (Pembantu Khas Jusa) sudah siap sedia nak balik rumah setelah mendapat green light  dari boss untuk balik awal, dengan tanpa rasa segan silu terus sahaja balik tanpa sebarang bantahan.. hehehe.. Boss dah bagi green light beb... Tengok jam baru menunjukkan jam 2.30 petang... Perrrggghhh awal gila nak balik.. Hehehe.. Mana tidaknya, setelah diberi green light kan, tak kan nak tolak kot.. hehehe.. Kena-kena lagi Boss ada meeting pula, takkan nak stay office kot.. Saya pun nak balik oi.. hehehe...

Kak.Jemm siap pesan lagi dengan saya... "Alaa.. kau tak payah balik awal.. Kau bukan nak masak pun".. Hahaha saya balas kata-kata Kak.Jemm dengan gelak ketawa... Mmm.. Mmg saya tak balik untuk masak pun.. hahaha.. Tapi saya memang masak sendiri pun.. Terus teringat nak masak apa malam.. Malam semalam dah masak Ayam Masak Kicap.. Malam sebelum semalam dah masak Ayam Masak Blackpepper... Hmm.. Muaknya asyik makan ayam ja... So balik nnti plan nak makan ikanlah pula... Tapi ikan kat dalam peti ais tinggal seekor ja.. Tu pun kalau roomate saya tak goreng pagi tadi... So petang ni saya kenalah turun pergi Pasar Tani untuk beli ikan segar dari Kuala Selangor.. Dah tanya Kak.Jemm ikan-ikan tu tak ada jual di waktu seawal ini.. Hmm.. kenalah tunggu sampai jam 4.30 petang baru dapat beli ikan.. Sanggupkah aku tunggu??

Oklah, dikesempatan ini saya ingin mengucapkan Selamat Hari Raya Aidiladha kepada semua umat sahabat-sahabat, rakan-rakan, dan kawan-kawan yang beragama Islam.. Ampun Maaf dipinta, andai ada terkasar bahasa, tersilap tingkah laku, termakdal (makan dalam), termakan dan terminum..

Buat keluarga saya yang berada di Sabah dan Labuan...
Selamat Hari Raya Aidiladha, Maaf Zahir dan Batin.. Maafkan EB, EB tak dapat balik Hari Raya Haji ini disebabkan oleh harga tiket yang mahal hingga mematahkan semangat untuk balik.. Insyallah lau ada rezeki EB balik hujung tahun ini untuk meraihkan Hari Ulangtahun Kelahiran Mama.. Insha Allah... Semoga kamu semua sihat sentiasa.. Selamat Hari Raya... 

p/s: Saya pun mahu balik awal... huhuhuhu.. Nak balik Sabah... Ada tak nak sponsor tiket flight??








2 comments:

Adznor said...

aku pun x dpt balik la..blom cuti lg..pestime aku x beraya di ruma..T_T

EB said...

Hahaha.. 1st time ka?? Ni kali la kn.. hehehe.. Sya rasa sya pernah jg x balik.. hehehe.. Ni kawan sya ni mau sedih2 suda x dpt balik.. Dia blh pn balik lau mau.. Dia di Kuala Kangsar ja pn kg.nya..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...