K A W A N

Wednesday, August 24, 2011

Awan Nano Nantikan Aku..

سم الله الرحمن الرحيم
bismi-llāhi r-raḥmāni r-raḥīm

Al-salāmu'alaykum WBT.
"Salam Ramadhan Al-Mubarak"

Awan NANO!
Terlebih dahulu nak ucap salam kepada semua..
Biarpun kat atas tu dah bagi salam dah..
Tapi selalunya orang lupa nak baca..
Ingatkan hiasan sematakan..
So, Assalamualaikum WBT buat semua yang membaca pagi-pagi ni.

Maaflah ye, mungkin korang perasaan aku dah semakin jarang update blog sekarang ni..
Jujur, mood aku kurang untuk berblogging sekarang ini..
Sebab bila aku dah mula menulis..
Eh! Jap menulis? Bukan menulis!
Menaip.. Ya menaip.. 
Bila aku dah mula menaip aku nak menaip bab agama je..
So, aku malas korang boring nak baca nanti..

Apa-apa pun, dulu aku suka lagu "Suasana Hari Raya"..
Yang liriknya macam ni, 'Berlalulah sudah Ramadhan.. Sebulan berpuasa..." lalalala..
Sekarang aku dah tak suka.. Bukan aku benci..
Lagu ni memang menjadi pojaan hatiku..
Tapi Ramadhan kali ni aku tak nak dengar lagu ni..
Aku sedih.. Sedih sangat bila dengar lagu ni..
Dulu masuk puasa ke-5, lagu ni dah jadi ringtone hapek aku..
Bukan main suka.. Banggalah..

Sekarang.. Aku dah tak buat lagi..
Aku tak suka lagu tu di pasang pada bulan Ramadhan..
Sebab Ramadhan tak berlalu lagi..
So, tunggu raya baru pasang..
Untuk rekod, ada sebuah pasaraya pasang lagu ni pada hari pertama kita berpuasa..
Takpelah dah nama dia pasar-Raya kan..

Aku naik MAS!
Oh ya!
Tujuan aku post new entri bukan sebab lagu raya..
Tapi aku nak bagitahu kat korang semua yang tiket flight aku dah confirm..
Hehehe.. Hanya jasad yang ada disini..
Tapi hati dan fikir semua sudah berada di Sabah..
Advance kan.. Yahoo!!! Balik kampung..
Menghitung hari je sekarang ni.. Hihi lagi 2 hari..

Flight aku seawal pagi Jumaat jam 7.30 pagi..
Awal sangat, aku minta malam tapi seat tak ada yang kosong..
So terpaksalah balik pagi-pagi..
Tak dapatlah buka puasa dalam flight kali ni.. Sedih..

Aku akan mula bercuti pada 26hb Ogos 2011 sehingga 11hb September 2011..
Lebih kurang 2 minggulah.. Yang cuti sikit dari aku jangan jeles tau..
Hahahahahahaha.. Gelak kejam!
Selamat bercuti dan selamat berhari raya semua..


p/s: Flight balik ke semenanjung adalah dari Labuan so bolehlah borong coklat sebelum balik semenanjung.. Lalalala... hehehehe... 



10 comments:

♥ manje ♥ said...

wah bestnya... selamat berhari raya di kampung ya... lama sgt cuti tu... jeles gak... heee ~

EnciK AxixOu said...

selamat b'hari yara..b'gembiralah d'sampin keluarga

EB said...

@♥ manje ♥
Heehehe selamat berhari raya juga...
Lama kn... Terasa mcm lama sangat pun ada juga ni.. hehehe...
Sila jeles.. hehehe..

EB said...

@EnciK AxixOu
Heee.. Selamat Berhari Raya juga kepada kmu.
Semoga berbahagia disamping keluarga juga...

ayyu said...

yeah...selamat bercuti bro EB...:)

EB said...

@ayyu
Ya mau jmpa c ayyu..
Nnti mau mkn lada putih.. hehehe..
Selamat bercuti dan selamat hari raya juga..

Faaein Talip Roy said...

selamat kembali ke tanah asal.. selamat hari raya!.. =]

ok fine.. sangat jeles.. sbab kita orang cuti tak lama.. 5 sept. kat sini dah start final exam.. =(

EB said...

@Faaein Talip Roy
Hehehe terima kasih faaein..

Hehehee.. nak rehat lelama kat umah.. Nak manja² dgn mama.. hehehe

zati embong said...

lamanya eb cuti.ni da rasa nk jeles ni.hihi.

ops,bos jat xbg cuti pnjang2.

EB said...

@zati embong
Hehehe ini la istimewanya klu kerja jauh² ni.. Lg² bos eb skrg adalah wanita yg berkeluarga dan sangat² baik.. habuannya cuti yg lama pn x menjadi masalah.. Sebentar tadi diberikan lagi kueh raya.. buat bekalan.. hohohohoho..
Jeles.. jeles.. sila jeles..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...