K A W A N

Thursday, August 25, 2011

The Brothers


سم الله الرحمن الرحيم
bismi-llāhi r-raḥmāni r-raḥīm

Al-salāmu'alaykum WBT.
"Salam Ramadhan Al-Mubarak"


Sudah lama tak berkumpul bersama..
Syawal nanti, Insha'ALLAH bakal bersua semula..

Minor ~ yang sulung!
Menghisap rokok adalah hobi beliau.. Ya cuma hobi..
Akulah EB, jangan buat-buat tak kenal..
Geget nanti!!
Anor ~ Si bakal cikgu!
My sifu!
Arul ~ Orang Sukan!
Diam-diam tapi berisi..
Ini adalah darah dagingku..
Aku ada lagi seorang adik perempuan tapi...
Gambarnya tiada dalam simpanan.. 
Sebenarnya ada tapi tak berapa nak sesuai untuk di'upload'..
Korang tunggulah raya nanti Insha'Allah aku upload gambar dia..
Adik bungsu perempuan kami ~ Nurul Shafika Fitrianna..

Hati dan fikiran tak tenteram..
Fikir nak balik je..
Flight seawal pagi Jumaat..
Bila ditanya rakan senegeri ada yang dapat balik malam..
Kenapa aku seorang sahaja yang balik awal pagi..
Orang yang urus tiket aku ni memang saja nak aku bangun awal..
Sajelah tu nak test aku pantas tak pantas...
Takpe.. takpe.. Janji aku dapat balik SABAH..

Tapi banyak pula urusan nak kena settle hari ini:-
1. Tukar tombol pintu rumah. (Sebab ex-housemate, tak pulangkan kunci lagi.. Aku takut terjadi apa-apa kat rumah aku nanti.. Bukan nak menuduh tapi lebih baik aku mencegahkan?)
2. Kena settlekan bil air kalau tak kena potong. Nak balik dari bercuti rumah tak ada airlah pulak, malas aku nak kelam kabut kemudian..
3. Bayar sewa rumah.. Nanti owner rumah yang aku tak pernah 'face to face' tu marah pula.. Syukurlah dia bagi sewa rumah dia kat akukan.. Buat baik dibalas baik..
4. Kena tukar kepala paip kat kamar mandi.. Nanti bil air mendadak naik walaupun tak ada orang yang pakai..
5. Packing!!!!
6. Nak kejutkan kawan minta tolong hantar aku pergi Putrajaya Sentral.. Raya kat sini kalau aku terlepas train terawal.. Nauzubillah jangan!!

Okaylah aku dah serabut dah ni.. Aku nak settlekan semua permasalahan aku dulu.. Kejap lagi aku nak kuar office nak settlekan semua ni.. Ok sehingga bertemu lagi sahabat-sahabatku!! Daaaa.. Selamat bercuti dan selamat hari raya aidilfitri buat kalian semua!!

14 comments:

Anisa Hang Tuah said...

arul

kacak.

hehe

EB said...

@Anisa Hang Tuah
Oh mereka smua dalam kategori kacak haloba Nis.. Eb saja yg dlm kategori chomel jelita.. hehehhee....

eyqa amin said...

pic no.3 ade dpan sy skarang..kahkahkah

EB said...

@eyqa amin
Hahaha nak ko suruh dia beli amplang ah Eyqa..

zati embong said...

eh2,jap.lain2 semuanya.hihi.eb,jat nk kim salam gak,aci kan?

kim slm kat no 2 eh?hihi

EB said...

@zati embong
Ya harus lain2 supaya x keliru.. hehehe..
1st ikut mama.. 2nd ikut bapa.. 3rd mama.. 4th bapa..
Blh je.. Aci aci..

Heee.. alamak.. blushing.. hehehe..
Waalaikumusalam Cik Jat..
Maluuuuuuuu... larik!!

Bidadari Syurga said...

amboi adik beradik hensem2.... hahahahahha

p/s: dah nak balik memacam hal yeak.. eeeeeeeee mujur sempat.... selamat hari raya awak....

EB said...

@Bidadari Syurga
Alhamdulillah.. Kurniaan Allah.. Cukup sifat dan sihat..

A'aa tu la pasal.. Mcm2 dugaan tp Alhamdulillah semua da settle.. Selamat Hari Raya awk..

Puteri said...

boleh jadi gila bila menatap wajah itu.. kim salam kat semua yg ada.. n selamat hari raya

Suhaime said...

Buat rakan blogger, Selamat hari Raya Aidilfitri...

EB said...

@Puteri
Wajah yg mana????

Hee salam lebaran.. ^^v

EB said...

@Suhaime
Selamat Hari Raya Aidilfitri bang..

tat!n said...

akulah EB!hehe.aku la tatin jgk! :)

EB said...

@tat!n
Hehehe tatin yg comel...
Slmt hari raya.. hehehe..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...