K A W A N

Sunday, February 20, 2011

Bahasa Menunjukkan Bangsa

بسم الله الرحمن الرحيم
bismi-llāhi r-raḥmāni r-raḥīm

Tadi EB blogwalking. Ronda punya ronda, tiba-tiba rondaan EB terhenti di sebuah blog yang tajuk entrinya "Kelas Kecek Ganu? (Nak Belajar Cakap Terengganu?)". Ya ronda EB terhenti di blog Cik Dya | Hot&Spicy. Rondaan EB terhenti kerana di blog Cik Dya ada video dibawah ni. Tengoklah dulu.


Cikgu Stopa: Al-salāmu'alaykum semua..
Waalaikumusalam Cikguuuu!!... (Murid-murid membalas ucapan selamat dengan nada lantang..)
Cikgu Stopa: Dok perlu quak quak.. Cikgu dok pekak..
Murid Gemuk: Cikgu budak pekak? (Murid Gemuk bertanya..)
Cikgu Stopa: Dok Pekak!!
Ismail Harun: Dok tu apa Cikgu?
Murid Panjang: Cikgu anjing pekak..
Cikgu Stopa: Dok = Tidak..
Murid-murid: Oh tidak!
Murid Panjang: Oh tidak.. Ingat anjing Cikgu (Dog=Anjing) 


Tengok video Si Zizan & Friends ni tak adalah lawak mana pun. Level lawaknya cuma boleh menyebabkan satu pangsapuri ni dengar EB ketawa tau. Jikalau Cik Dya lemak-lemak tepunya terhenjut-henjut pabila dia menonton video ni. EB pula bukan setakat lemak tepu malah lemak-lemak tegar ni terbangun dari lena mereka disebalik kulit halus EB ni tau. Adoi memang lawaklah. Hahaha.. 

Bagi sesiapa yang tengah stress, EB sarankan anda lihatlah Si Zizan ni mengajar cakap Ganu. Hehehe.. Video ini memang sebuah terapi yang baik buat yang tengah stress. Confirm hilang stress tengok video ni.. Hehehe.. Syukur staf kat office EB asalnya dari Pantai Timur, so EB bolehlah faham apa yang si Zizan ni cakap.. Hahaha.. Hok hok.. Dok Dok..

Hehehe.. Selamat Menonton.. 

p/s: Zizan memang sempoi...

10 comments:

A.s.t.i.n.a said...

Sa ni masalah Maxis.. dah 3 hari cuba mo tgk vc tu.. aill trai egain

bunga said...

hahahah..bunga suka tengok..bungna minat zizan..yaaaahhh..

zati embong said...

jat da tgk!2pun bape kali ulang.sengal tahap kaw2

MiSs F.A said...

hahaha. lawak giler! haha

Cik Dya said...

oooh kutuk lemak saya ya..ahahaha...

memang lawak ..nasib baik EB faham..tu yang leh gelak tak hengat tuh..huhu

EB said...

@A.s.t.i.n.a
Hahaha.. rugi oh x dpt tngk.. hahaha...
p cr alternatif lain utk tngk video ni.. hahahaha...

EB said...

@bunga
EB pn minat dia juga..
Dia mmg bshaja.. hehehe...
Mmg lawakla.. hahahaha..

EB said...

@zati embong
Tu la nye...
EB mula2 tngk kat blog kak Dya da berapa kali play..
X puas hati tngk lg kat Youtube..
Lepas tu tngk lg video dia yg lain kat youtube...
X puas hati juga last2 buat entri.. hahaha...
Sbb sng nak play nnti.. hahaha...

EB said...

@MiSs F.A
Sape rasa benda ni x lawak rasanya org tu abnormal hahaha..

EB said...

@Cik Dya
Hahaha jgnla marah kak..
Hehehe.. lemak tu comel kn...
Hehehehe....

Tp btul2 lawak thanks sbb post entri pasal c zizan ni..
Eb mghargai sbb eb ni xda tv... so x tau apa pkembangan kat tv terutama skali astro.. hahaha..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...