K A W A N

Monday, June 6, 2011

3 Hari Lagi!!

سم الله الرحمن الرحيم
bismi-llāhi r-raḥmāni r-raḥīm

Al-salāmu'alaykum WBT.

Aku kan pulang...
Ya! Dalam masa 3 hari lagi aku akan kembali ke kampung halamanku  iaitu di negeri Sabah, Negeri Di Bawah Bayu. Kali ini aku akan menggunakan pengangkutan udara daripada Syarikat Kapal Terbang, FireFly. Terima kasih kepada FireFly kerana mengadakan promosi tiket yang amat murah hari tu. Penerbangan pergi dan balik aku daripada Kuala Lumpur ke Kota Kinabalu hanya menelan belanja sebanyak RM57.00 sahaja. Murahkan?? Dan ini juga merupakan kali pertama aku menggunakan perkhidmatan mereka. Harap-harap semuanya okay dan urusan aku dipermudahkan.

Hati ini merasa teramat-amat gembira kerna dapat balik ke kampung halaman. Sudah hampir 6 bulan aku tidak balik ke Kota Kinabalu dek kerana kekangan masa dan bajet yang tidak mencukupi. So pada 10 Jun 2011 bersamaan dengan hari Jumaat aku akan pulang ke kampung halaman pada waktu penerbangan yang telah ditetapkan iaitu pada pukul 9.00 pagi. Harap-harap tak miss flight lagi. Nampaknya aku kena pergi lebih awal ke Airport disebabkan ini kali pertama aku menggunakan perkhidmatan penerbangan daripada FireFly.

Bermacam-macam akitiviti sudah dirancang apabila tiba di Sabah nanti. Sesi photoshoot dengan anak buah aku yang ke-2, Fatimah Syarha Az-Zahra, Mini Outing with Focal Oblique Sabah, My Cousin Wedding Photoshoot, Street Candid Photoshoot, dan banyak lagi yang tak pasti sempat atau tidak dilakukan. Apa-apa pun kali ini aku balik dengan perasaan yang bercampur-campur. Ya aku gembira dan sangat-sangat gembira, tapi aku juga teramat-amat sedih kerna perancangan ku untuk berjumpa dengan seseorang akhirnya hancur berkecai. Tak apalah tak ada rezeki. Aku harus tabah!!

So korang pernah tak naik FireFly? Senang tak nak berurusan? Dekat KLIA kaunternya katner ek? Kalau barang berlebihan beratnya, kena cas mahal tak?? Waa bermacam-macam pertanyaan aku ni. Pendek kata kepada sesiapa yang punya pengalaman dengan Syarikat Penerbangan FireFly ni, bolehlah kongsikan dengan saya ye. Thanks so much!!


p/s: Korang nampak tak kapal terbang kat gambar tu??

14 comments:

SoLy SoLicious said...

selamat pulang ke sabah :)

cik chopu said...

sabah, bila eh nak jejak sabah?

Nini Hartini said...

nak menjawab pun tak layak rasanya. jgn kata firefly, kapal terbang ape pun akk x pernah naik. sedih wooo.. haha

EB said...

@SoLy SoLicious
Hehehehe da lama x balik kg ni... Awuuuaaa rindu...

EB said...

@cik chopu
A'aa Sabah...
Mmm bila² je kot.. hehehe..
Tnya tuan pnya diri..

EB said...

@Nini Hartini
Alaa siannye...
Xpe kak 1 hari nnti bcuti² dlm negeri.. Hehehe bawa la abg jenjln..
Xmau xmau, xmau sedih².. Okay...

aeda said...

wah mau blk kampung ba dia..syoknya..
hari tu balik kampung saya naik FireFly..ok juga..selamat balik kampung...smoga semua yang dirancang dapat dibuat..:)

EB said...

@aeda
Hehehe ya mau balik kg ni.. hehe..
Mm ok ka.. Sbb sya x ambik luggage ni.. Sya takut barang kamera ja suda lebih.. huuuhu.. X Bawa balik baju la ni jwpnnya..
Insha'Allah mau balik Ranau ni...

aeda said...

ok ba..hehe..klu xbawa baju, sampai d sabah belila baru..hehe..klu tak bawa banyak barang boleh ba juga kali tu..tapi hari tu saya naik dari sabah..lagipun sy ambl luggage juga..
selamat balik ranau juga..syoknya..sy raya nt baru dapat balik lagi..

EB said...

@aeda
Hehehe tu la kn beli baru ja la nnti..
Oh ko ambik luggage aku x..
Slmt slmt.. Oh 24hb ni sya balik lg..
Raya pn balik lg..

aeda said...

wah blk terus ko ni..ikut ba...hehehe...hari tu ambl, sbp bnyk barang kn..klu xambl kompem kena byr mahal...heehe

EB said...

@aeda
Naaa yg byr mahal tu yg masalah tu..
Bawa cun² ja la nnti ni..

zati embong said...

EB,sampaikan salam pada sabah ye.hihihi

EB said...

@zati embong
Hampir tersalah baca..
Ingat nak smpikn salam kat Abah..
Rupanya Sabah.. hhehehe..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...