K A W A N

Wednesday, June 8, 2011

Aku Dapat By Hand Lagi Tau!!

سم الله الرحمن الرحيم
bismi-llāhi r-raḥmāni r-raḥīm

Al-salāmu'alaykum WBT.

Selamat pagi semua. Jangan lupa sarapan! Okay ni nak kongsi kat korang semua cerita semalam ni. Semalam lebih kurang pukul 2.00 petang saya telah mendapat satu panggilan telefon yang bernombor tapi tidak bernama. Mmm cuak tapi saya jawab juga panggilan itu. Berikut adalah perbualan telefon tersebut;

"Hello.. Assalamualaikum.. Ini EB ke??" pemanggil itu bertanya.
"Waalaikumusalam. Ye saya.. Mm ini siapa ek??" saya bertanya pula kepada pemanggil tersebut.
"Oh.. Ni Abang Eq ni.." dia menjawap.
"Abang Eq.. Siapa ek??" aku musykil.
"Ni Abang Eqbal ni.. Eqbalzack.. Blogger.. Ingat tak??" dia menerangkan.
"Oh Abang Eqbal.. Ingat.. Ingat.." aku agak teruja menjawap.
"Haa ni Abang Eq nak tanya, EB sekarang ni katner ek??" Abang Eq bertanya.
"Oh sekarang ni kat office bang. " aku menjawap.
"Office EB katner ek?" dia bertanya lagi.
"Office saya kat Putrajaya bang. Kat Kementerian Kewangan bang." aku menerangkan.
"Mm okay macam ni, abang dah on the way nak ke Putrajaya. Abang nak hantar hadiah kat EB ni. Boleh tak EB SMS alamat office EB? Nanti bila abang dah nak sampai abang sms EB okay." Abang Eq menerangkan dengan pantas.

Perbualan kami terhenti di sini dan bersambung ke SMS disebabkan Abang Eq perlu memandu dan sedang mengejar masa.

Hadiah apa yang aku dapat ni? Sempena apa? Siapa Abang Eq ni??

Haa rasanya semua orang dah kenal siapa Abang Eq ni sebenarnya. Seorang blogger yang sangat-sangat baik hati dan peramah. Yang mana beliau merupakan seorang tutor dan PhD Research Student di UPM sekarang ini. Hanya kerana ingin menyampaikan sendiri hadiah-hadiah kepada semua peserta dalam GiveAway "I Light U" anjuran beliau, dia sanggup mengambil cuti untuk memastikan kesemua pemenang yang bertuah mendapat hadiah yang telah beliau janjikan. Aku memang respect beliau!!

So kepada sesiapa yang nak berkenalan dengan Abang Eq ni anda bolehlah ke blog beliau dengan hanya klik pada header blog beliau dibawah ini. Untuk pengetahuan anda semua, header dibawah ini adalah header terkini Abang Eq. Cantikkan!! Jeles ni. Nak buat macam ni jugalah. Hehehe.. Dan kepada mereka-mereka yang dah berkenalan dengan Abang Eq rasanya tak salah jika kita nak merapatkan lagi silahturrahim antara kitakan. Jadi jom terjah!! Yahoooo...


Terima kasih bebanyak Abang Eq, terharu giler boleh jumpa Abang Eq face to face. Gilalah wei!! Dah lama berniat nak jumpa Abang Eq ni actually. Alhamdulillah ada juga rezeki nak berjumpa. Apa-apa pun thanks so much for the love present Abang Eq!!! Gua sayang lu Abang Eq!

p/s: Untuk melihat hadiah apa yang saya menenangi anda boleh lihat di SINI!
p/s/s: Untuk melihat entri yang memenangkan saya anda boleh lihat di SINI!

22 comments:

cantekk said...

tahniah EB ;-D

wowowo,,,encik Eq da cam hartis gitu kan,,, kelas..

EB said...

@cantekk
Hehehe... Sama² kasih..
A'aa tau xpe.. Retiss kn...

bunga said...

wahh..taniah..lau bunga pun mmg terharu..

nick izzatie said...

waa, bestnye dapat hadiah,,,,

Nurr Kasih said...

wah dapat by hand lagi..terharunya :D

EB said...

@bunga
Tu la pasal.. Mmg terharu gila..
Makasi kat Abg Eq...

Thanks bunga...

EB said...

@nick izzatie
Nak hadiah x??
Rajin²la iku contest.. hehehe

EB said...

@Nurr Kasih
Nur suda dpt hadiah ka???
Makasi ya...

Klu bukan Nur mana mgkn eb dpt hadiah..

Ayie said...

untungnya.. ^^

zati embong said...

a ah.sgt baik.coz kalau dtg page dia n komen,dia dtg balik baca entry komen kat blog kita.hihi

EB said...

@Ayie
Makasi Ayie..

EB said...

@zati embong
Betul stuju dgn Jat!
Abg Eq mmg baik...

eqbalzack said...

hehe...abg eq yg dekat kl/selangor abg eq htr sendiri EB. selain boleh kenal blogger boleh rapatkan silaturrahim...
semalam abg eq dapat jumpa deqlis, alycia...tp adza takde rumah so tak dpat nak jumpa..
ni tgh tunggu nur kasih balik bercuti ni, abg eq nak jumpa di pulak..

nelly said...

tahniah ! hebat tu ~

b a m b a m ' s said...

abg eQ mmg peramah!!hehehe

EB said...

@eqbalzack
Betul2 setuju sngt dgn Abg Eq..
EB pn nak bt camtu tp apakn daya terbatas pergerakan EB ni... hehehe.. Yela eb cuma ada driver je abg eq.. tu pn naik ramai2 tp best jugala sebab naik ramai2..

Waa bestnya nnti blh la gathering dgn mereka2..
Nasib baik sya blum balik bCuti.. Hari Jumaat ni sya akan balik ke sbh slama seminggu abg eq..

Nnti dah jmpa kim slm 'Assalamualaikum' kat dia ye bang...

Thanks so much bang..

EB said...

@nelly
Nelly lg hebat!!
Feymes.. hehehe..

EB said...

@b a m b a m ' s
Haaa tau xpe..
Rugi sape x kenal kenalan dgn abq eq ni..

Bam bam bukan da add eb ke dulu???

b a m b a m ' s said...

@EB
err..rasanya xde add.. kalau dah add..leh add kali ke-2 ker???errrr..hehhehe..

bambam lain kot noh..ada gak blog lain pakai nama bambam.. :P

EB said...

@b a m b a m ' s
Oh yeke..
Oh bukan.. EB yg dah follow bambam..
Tp bambam yg x follow eb kot..
Kekdng tlps padangkn..
Alaa x kisahla.. Lau follow banyak lg pn x ksh.. hahahah..
Ada.. ramai kot.. xtaula..

b a m b a m ' s said...

@EB
kalau tinggal pesan kat shoutmix tuh InsyaAllah sy folo..kalo syp2 jek folo mana teman tahu..hehehe..

laipon kekadang tekan follow kat dashboard atas tuh jek..sumtimes x appear dkt widget..heheh

EB said...

@b a m b a m ' s
Oh xpe.. EB x kisah sngt pasal follow² ni.. EB bila dah pergi blog org eb akan follow.. Kekdng EB tnglkn jejak kekdng x.. Sbb eb x kisah...
Sbb bg eb klu org tu care dia mesti nak tahu siapa yg bkunjung ke blog dia.. hehehe..
So is not a big matter for me.. As long as we were happy bloging and blogwalking.. heheheehe.

Btw thanks so much becOz following me bambam...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...