K A W A N

Monday, June 20, 2011

FO Borneo | Talent Photoshoot

سم الله الرحمن الرحيم
bismi-llāhi r-raḥmāni r-raḥīm

Al-salāmu'alaykum WBT.

Selamat pagi korang semua. Huu aku baru sahaja kembali dari Perhimpuan Bulanan (Bulan Jun) Kementerian aku. Agak lenguh kaki ini berdiri agak lama. Nampak sangat aku dah kekurangan stamina. Mana taknya badan ini dah lama tak aktif bersukan mengeluarkan peluh-peluh jantan bukan betina. Oklah hari aku nak kongsikan dengan korang aktiviti-aktiviti yang aku jalankan semua sepanjang percutian aku (10 - 15 Jun 2011) ke kampung halaman aku baru-baru ini.

Ok seperti yang aku pernah beritahu korang antara aktiviti yang ingin aku buat sepanjang aku berada di Sabah adalah outing bersama-sama dengan bebudak Focal Oblique Borneo. Syukur Alhamdulillah outing ini berjaya dijalankan walaupun agak kelam kabut sedikit perancangannya. Outing ini sepatutnya diadakan pada hari Sabtu namun ada masalah yang tidak dapat dielakkan kerana talent yang sepatutnya dishooting terpaksa segera balik kerana ada urusan keluarga dan talent yang lain tidak dapat dihubungi.

Tapi syukur Alhamdulillah, pada hari Ahad keesokannya sesi photoshoot ini berjaya dijalankan. Terima kasih yang tidak terhingga kepada talents aka my cousin, Faiqah & Sufy dan tidak lupa juga kepada Dang dan Ash yang turut menjadi talent pada hari itu. Terima kasih juga diucapkan buat FO Crewz yang turun menembak pada hari tersebut Hafidz, Hafizi dan Adznor (my lil' bro).

Ok jom layan gambar-gambar masa photoshoot hari tu:-

Teaser | The Talents
Talent: Faiqah
Talent: Sufy
(My cute lil' cuzzy ini juga merupakan seorang blogger, so anda semua
bolehlah terjah blog beliau dengan hanya klik pada nama beliau di atas..
Banyak tips kecantikan dalam blog beliau.. Hehehe..)
Talent: Ash
Talent: Dang
Camera: D90 (2 body)
Lens: 50mm f/1.8 & 18-105mm f/3.5
Reflector 5 in 1
Canon 580EX II Speedlight 
Phottix Aster (PT-V4) Wireless Flash Trigger Set (Radio Wave & Optical Trigger 2-in-1) (1 x Trasmitter + 2 x Receiver)

Ok 5 keping gambar buat entri yang pertama ini. Untuk gambar yang seterusnya sila tunggu  entri yang ke-2 nanti. Oh ya, bagi sesiapa yang nak lihat wajah kekasih baru aku, anda semua boleh tengok gambar beliau dalam entri INI. Cantik tak cantik, comel tak comel korang tengoklah sendiri. Hehehe...

p/s: Semalam outing dengan bebudak FO semenanjung pula. Gambar menyusul kemudian..

18 comments:

Cik Bidadari said...

nak tnyabolh? gmbr2 ni suma untu apa sebenarnya?.....

Nini Hartini said...

suka 1st pic tu :)

EB said...

@Cik Bidadari
Blh...
Gmbr ni utk portfolio eb..
N untuk business eb jg...
Napa ye Cik Bidadari..

EB said...

@Nini Hartini
Hehehehe thanks kak... ^^v

Met bUjang said...

Serius aku suka tengok pic yang ko tangkap Nampak just fine hehehehe Boleh ajar kah3

EB said...

@Met bUjang
Blh je Met.. Xda hal pnya..
Ilmu ni mmg utk dkongsi²..
Insha'Allah klu ada kelapangan, ada rezeki blh kta jmpa n berbicara mengenainya.. Aku xda hal.. Siapa nak bljr aku ajar.. Aku pn masih bljr..

Thanks sbb like aku pnya karya walaupun x seberapa..

iPai said...

wah .. mereka cantik laa ...

EB said...

@iPai
Yupp mereka mmg cantik²..
Thanks iPai sbb sudi singgah..

Sufy said...

thanx Bro Eb..;)

EB said...

@Sufy
Hehehe no biggie cuzzy..
My pleasure.. Thanks for the cooperation.. ^^

iPai said...

sama2 ... wah .. macam ni kan, nak juga laa kazen cantik2 .. hak3 ..

EB said...

@iPai
Hahahaha sila sila.. hehehe...

tat!n said...

cantikkkk smua.. :)

EB said...

@tat!n
A'aa cantik mcm tatin kn.. hehehe..

tat!n said...

gulp2! hahaha..

EB said...

@tat!n
Aikss napa glupp pula?? hehehe

tat!n said...

telan air liur sbb tatin comot je la..hahhaha

EB said...

@tat!n
Comot tp kiut kn..
Alaa ok la tu.. Blh la bt versi comot pula.. hehehe..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...