K A W A N

Thursday, June 30, 2011

Berdiri Teguh!

سم الله الرحمن الرحيم
bismi-llāhi r-raḥmāni r-raḥīm

Al-salāmu'alaykum WBT.

Location: Pekan Ranau, Sabah
Hai korang.. Selamat pagi semua. Apa khabar? Semua kalian semua dalam keadaan sihat hendaknya. Sekali lagi entri ini akan dimulakan dengan ucapan maaf. Ya maaf kepada anda semua dan kepada diri sendiri kerana blog terchenta ini sudah amat jarang dikemaskini. Mungkin ada readers yang dah bosan nak membaca blog yang semakin lama semakin jarang terupdate ni. Apa pun semua itu bukan kehendak tuan blog ni dan bukan juga kehendak siapa-siapa. Ini semua disebabkan oleh banyak benda yang perlu diuruskan terlebih dahulu.

Bermacam-macam cerita yang hendak dikongsikan bersama, bermacam-macam perkara yang terjadi, bermacam-macam kisah yang tidak mampu nak diungkapkan atau dicoretkan di dinding maya ini. Apa pun aku harus berdiri kukuh. Berdiri teguh untuk meneruskan perjuangan hidup ini. Seperti mana pokok ru diatas, walau ada dahan yang patah tapi dahan yang lain masih memerlukan batangnya. Mereka saling memerlukan antara satu sama lain agar dapat terus berdiri kukuh.

Hmm aku harus bermula daripada mana? Kekadang aku juga buntu. Buntu kerna begitu banyak benda yang harus dihadapi. Kadang-kadang aku juga tersilap langkah. Kadang-kadang aku juga gopoh. Tapi aku harus bersyukur kerna benda yang terjadi itu hanya bersifat kadang-kadang dan bukannya selalu. 

p/s: Aku sudah lama tak join apa-apa contest. Rindunyaaa...
p/s/s: Aku berpuasa sunat hari ini. Melatih diri untuk Ramadhan yang bakal tiba. Semoga aku tabah dan sabar selalu.. 

16 comments:

Nurr Kasih said...

welcome back EB..
Dan Selamat berpuasa.
Cantik pokok tu..byk rantingnya..

EB said...

@Nurr Kasih
Thanks Nur Kasih..
Ya berpuasa ni.. Sbb da mcm mood Ramadhan skrg ni.. hehehe...
A'aa pokok tu dranau tu..

ayyu said...

yeah...di Ranau :)...suka3

EB said...

@ayyu
Ya d Ranau tu tmpt kejadiannya... hehehe..

iPai said...

selamat berbuka puasa kejap lagi .. huhuh ..

EB said...

@iPai
Ya jap lg ni pai.. hehehe..
Hampir2 tertewas ba td.. ni kali la... hehehe..

zOeY zAu YaH said...

dah lama EB x beron9 kan hihi

zati embong said...

Eb bnyak berjalan kebelakangan ni.mesti bnyak gmbar yg da snap kan?

EB said...

@zOeY zAu YaH
A'aa agak lama jg x beron9..
Bnyk bnda yg mlimitkn eb utk beron9..
Slh satunya xda intrt...

EB said...

@zati embong
Mmm blh thn bnyk jg...
Smpi x menang tangan n mata nak memilih...

Nini Hartini said...

dok ranau banyak jumpa sumandak? kekeke... lama x dgr perkataan tu. klu EB nak tau, akk pernah couple ngn bdh sabahan. budak ranau, kg EB. hehe

Heart In A Cage .

EB said...

@Nini Hartini
Hehehe ramai jugala sumandak kat sini..
Mmm akak nnti eb ada nak tnya pndpt akak la nnti..
Nak minta pndngan n nasihat...

Oh yeke? Bila masa tu? Bdk ranau tu duduk mana? Bdk SMU ke kak?

Nini Hartini said...

oh, ok. nt EB nk tanya mcm mana? means, dr email ke..dr entry EB? kalau apa2 nnt bgtau akk eh. InsyaAllah mana yg mampu akk tolong :)

masa zmn belajar. hehe.. tp dia skrg pn dh blk sabah. mmg lost contact. erm, bukan SMU. sbnrnya..hehe..dia kristian. gila kan? hahaha.. tp ms akk kwn ngn dia akk xtau dia kristian sbb nama org sabah guna 'bin' jugak kan w/pn bukan islam. tu yg akk x tau. lgpn ktorg xde jumpa. cuma brhgn drlm hp / kdg2 jumpa dlm dewan kuliah.

tp break-up pn sbb agama lah. bukan gaduh ke ape, cuma masing2 tau hbgn tu xkn ke mana jika diteruskan :)

Heart In A Cage
.

EB said...

@Nini Hartini
Hehehe better thru email la kak..
Sbb agak personal sdkt nak dikongsikn kpda smua..
Mlibatkan hati n perasaan ni.. hehehe.. blhkn..
Klu blh akak email sya d asynor@gmail.com

Oh.. mcm tu ek..
A'aa org sbh mmg pki bin jg.. dia x pki A/L atau A/P..
Lg 1 nama org non muslim ni kekdang sama ja mcm ygmuslim dOrg suka nak pki nama muslim ni sbb smart.. hhehehe..
Lg 1 muka.. mmg mcm korea2 skit tu yg susah nak beza.. Org lain pn ingat eb non muslim.. Nauzubillah..

A'aa eb pn ramai jg awek non dulu.. hehehe.. tp mcm akak ckp la.. tau hbgn tu x kemana.. hehehe..

Nini Hartini said...

ye..betul.mcm korea2. tu yg akk pn sangkut. ahha... tp tu lah, cerita lama.

ok, email akk : shachini33@gmail.com

nt email eh klu dah bersedia..

EB said...

@Nini Hartini
Hhahhaaha.. glr korean la akak ni..
Cerita lama yg sngt mcuit hati..

Ok nnti sya email akak...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...