K A W A N

Tuesday, December 21, 2010

Dialogue Please..

EB© | Darul Bakti

Hai kengkawan semua, dikala boring dan sedang saya meng'edit' gambar adik-adik dari Rumah Anak Yatim dan Berkeperluan, Darul Bakti ni. Melihat gelagat adik-adik dalam gambar sungguh mencuit hati. Gambar ini saya snap ketika adik-adik ini sedang beratur menunggu giliran untuk mengambil makanan yang disediakan. Moment  yang sungguh menarik dapat dilihat pada gambar ini. Bermacam-macam gelagat adik-adik ini. Walaupun mereka tahu mereka tidak punya ibu atau ayah atau kedua-duanya mereka tetap ceria untuk meneruskan kehidupan mereka. Kekadang terlihat kesediahan di wajah mereka yang tidak merasa belaian seorang insan yang bernama ibu atau ayah.

Oleh itu, saya terfikir untuk kongsikan dengan anda semua gambar adik-adik ini dan untuk lebih menarik semasa melihat gambar ini, jom kita reka cipta dialog untuk gambar ini. Dialog terpulang kepada anda semua, kategori adalah bebas tapi biarlah sesuai dengan keadaan gambar diatas. Yang penting jangan berkata mengenai benda yang tidak baik.

Anda semua boleh bermula dari huruf A hingga J dan tidak dilupakan huruf K atau dimana-mana huruf yang anda suka, terpulang tiada paksaan. Jom berdialog.. hehehe..

2 comments:

Idayu MZilysm said...

bdk A : esh ! jan bh ko tarik2 bju sy . kan c abg EB ckp suma dpt ..

bdk B : dush ! mentang2 ko d dpn . ko berlagak lr .. xpa2 .. nsb da kakak yg santik2 bg lauk . lau x , uda sy antam ko ni ..

haha ...

bdk C : ke kiri .... epssss .... ke kanan ..... epppppsssss pnjngkn kpala .... wah ... sdap .....

dialog bdk D n E mcm yg dkt FB bro .. haha

bdk F : i tw lr muka i ni macho .. xpyh r candid2 . lau dh admire sgt kat sy .. ckp jer .. sy on jk lau mw d gmbr ..

haha !!!

bdk G : ko ni napa ???

bdk H : ko tgok lidah sy ... pnjang kn ..

bdk G : besa jak pn ... uik2 .. jan kacau bh .. sy malu ni .. da org mw gmbr kita ...

bdk H : kita pura2 xnmpk jk ..

bdk G : yakn .. nnty kna ckp mengada2 plak ... tgok c F ... min macho2 ...

bdk H : biarkn ... yg pasti kta lg macho .. haha !!

bdk I : ko rasa abg 2 wat apa r ???

bdk J : mna lr aku tahu ...

bdk I : kot2 dy ada habit tdo bdiri kot ...

bdk J : kali lr ... mnta2 tak jd g2 ... cian abg 2 ..

^^

K : sampai aty kmu .. sy dh pnat2 wat brisan sni .. xda yg nk beratur blkang sy .. isk2 .. sdhnya T_T


hihi ~ dkala sy bosn ... mcm bro ???

EB said...

Hahahaha nice one..
Bgs2... Abg suka dialognya.. hehehe..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...