K A W A N

Thursday, July 7, 2011

Aku Take 5 Kejap...

سم الله الرحمن الرحيم
bismi-llāhi r-raḥmāni r-raḥīm

Al-salāmu'alaykum WBT.


Terlebih dahulu aku ingin mengucapkan selamat pagi kat korang semua.. Seterusnya aku ingin mengucapkan selamat tenghari kat korang semua pula.. Memandangkan jam kat dinding tu menunjukkan lagi 20 minit akan masuk pukul 12.00 tengahari ketika aku mula menaip entri ini.

Aku sekarang ni sedikit sibuk untuk menyiapkan gambar client. Setakat ini semua dah siap di edit cuma ada part-part yang perlu ditouch up semula. Supaya nampak lebih menarik dan meyakinkan untuk dilihat. Hehehe.. Actually just a simple editing sebab client nak gambar original so tak perlulah aku masukkan tone bagai. Heee senangla kerja aku. Ni aku tengah take five lah ni sebelum aku sambung edit gambar lagi. Bolehkan..


Khadijah Az-Zahirah
Location: Lohan | Ranau | Sabah
Harap-harap korang taklah muak tengok gambar si Khadijah ni ye. Yelah dialah buah hati pengarang jantung aku. Nak letak muka buah hati tak ada, so letaklah gambar buah hati pengarang jantung ni. Tak salahkan. Hehehe.. Nak letak gambar muka aku kang muntah korang tengok kecomelan aku. Hahahahaha.. 

Aku sebenarnya tak ada apa sangat nak story, just nak rehat je jap sebelum aku sambung balik buat kerja aku. Yelah aku tak boleh nak minum kopi hari ni. Nanti batal, nanti dimalui oleh bebudak yang lebih sabar n tahan dari aku. Hehehe.. Aku kan dah dewasa.. Aku puasa hari ni, puasa sunat hari Khamis yang mana merupakan puasa sunat ke-3 aku since dari hari Khamis minggu lepas. Agar penat sebab kau cuma sahur air kosong saja pagi tadi. Huu.. tapi rasanya aku mampu bertahan.. 

Oklah aku nak sambung edit gambar luk. Nanti aku kongsikan dengan korang apa gambar aku tengah edit sekarang ni okay. Minta diri dulu.. Assalamualaikum..

22 comments:

SoLy SoLicious said...

pandai EB amik gmbr..leh le amik gmbr kite lak..heee

EB said...

@SoLy SoLicious
Mmm xdala pndi mana pun..
Pndi biasa2 je.. Masih bnyk yg perlu dipelajari.. huuuu...
Thanks ye Soly..

muz said...

cantik gambar awak edit bro, guna apa ye?

JOM JALAN BAH KITA

cik Dil said...

eb, shomel budak tuuu..^^
da lunch lum?p mkn..nnti perut masuk angin..
dil baru balik dr klinik..

EB said...

@muz
Oh edit guna Photoshop ja..
Alaa biasa2 ja ni bro.. tp ni edit simple ja.. Sbb gmbr da ok.. Rim light dkt rmbut dia ok suda.. hehehe.. just masuk tone ja...

EB said...

@cik Dil
Tu c kakak la.. C khadijah..
Mmm ni mesti x baca abis entri eb ni kn.. Huwarrrgggg.... ...

Mm bgsla.. jgn lupa mkn n mkn ubat k.. Jaga diri bebaik.. Tau...

nong said...

EB maw ka ambik gambar kawen aku nanti?? tapi maw kena balik sabah la kita..haha ^_^

Bidadari Syurga said...

ada tangkap gambar permandangan tak?

EB said...

@nong
Oh buli ba.. Bila tu.. Inform awal la.. teda hal bisa diatur...

EB said...

@Bidadari Syurga
Mmm jap ah.. EB cari luk.. ada actly.. xpa nnti eb up k.. utk 2nd entry...

nong said...

hehe..aku pun nda taw lagi tu bila actually..nanti d war2 kan la..sentesa jugak follow blog eb ni..dekat sak pun opis kita ni kan..aku di area kompleks ni..hehe..

EB said...

@nong
Oh yaka.. Ba nnti ko inform awal2 ah.. Senang sya set date sbb sya takut nnti ada yg btembung.. hehehe.. Bgus2... Kompleks dmana tu?? Utara Tengah Selatan??

nong said...

okeii...sini d kompleks c kunun..hehe..berjiran baek ngan jpa..

EB said...

@nong
Oh yaka ka.. Ko sana ka pula.. Tp aku mcm jauh skit pula tu dr ko.. Tp still Putrajaya la.. hehehe.. ba papa hal roger ja k.. Ko pnya bkl2 ni org mana?

nong said...

kira dekat la ba tu..nun d hujung mata sak..hehe..ba t ak roger2 la..kalau ada ko dngar bunyi sumbang angsa tu, aku la tu..haha..orang sabah jugak, tapi dy sana keja shah alam..tapi kan, mjlis kami t d kb taw..u lg jauh dari kampung ko kan.? nda apa ka tu agak2? hehe..

EB said...

@nong
Ya dkt juga tu.. Sini² juga.. Hehehe.. Oh org sbh juga.. Sa ingat org smnjg suda.. hehehe..

Mmm ala dkt saja baitu klu d KB.. sya ada rumah jg d Tuaran.. Sana Rugading n Putera Jaya..

nong said...

naaa..tu la..da aku ckp dekat, ko nda pcya..^_^ mengekalkan ketulenan urang² kita ba ni..haha

wow..available plak ko ni d mana² taw..bagus²..hehe..okeh..santek..

EB said...

@nong
Hahaha tu laitu.. Pcaya ba ada ka tdk pcaya.. Blum lg sya ckp sya tia pcaya tau.. hehehehe.. ni kali la...
Ba kekalkn saja.. Aku ja lg blum jmpa ni.. hehehe..

Ya available ni dimana2 saja.. yg pting inform awal.. baru blh set awal... Ok ba kalau ko!!

nong said...

hehe..pelan² ba..ada jugak nanti tu..nda payah ko sarik, sendiri tu dtg..hehe..bahaya plak tu arr..hehe..ba roger..!! ^__^

EB said...

@nong
Hehehe itula pasal.. Mls jg sya ni.. Tia pndai sya bChenta.. Jd sya serah smua sama Allah.. Klu ada jodoh Insha'Allah ketemulah jodohnya.. hehehe.. Sabar n yakin ja...

Hehehehe...

.::: Princess MOMOY :::. said...

comel la budak nih =)
baby nih pakai baju tradisional ker EB?

EB said...

@.::: Princess MOMOY :::.
Hehehe ni c Khadijah ni Momoy...
Dia pki Jubah ni.. Tp bdk2 biasala kpnsan bila pki hijab.. Ada hijabnya ni.. Kaler pink lg.. Actly kaler itam yg siap dgn penutup mulutnya tu.. hehehe..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...