K A W A N

Wednesday, July 20, 2011

Putrajaya Flower & Garden Festival 2011

سم الله الرحمن الرحيم
bismi-llāhi r-raḥmāni r-raḥīm

Al-salāmu'alaykum WBT.

Okay hari ini sudah 3 hari Floria di Putrajaya melabuhkan tirainya, Floria 2011 ini telah secara rasminya ditutup kepada pengunjung pada hari Ahad yang lepas itu pada 17 Julai 2011 (Hari Ahad). Untuk rekod saya telah ke Floria 2011 ini sebanyak 2 kali untuk merakamkan berpuluh-puluh jenis bunga-bungaan dan moments yang ada disana. Rasanya tak semua dapat saya rakamkan tapi syukur Alhamdulillah ada jugalah telah dirakamkan sebagai kenang-kenangan. Rasanya itu lebih penting bukan. So lets us enjoy the photos..

I'd rather have roses on my heart than diamonds on my neck.
Flowers always make people better, happier, and more helpful;
they are sunshine, food and medicine for the soul.
 
Love is like a butterfly:  It goes where it pleases and it pleases wherever it goes.  
"Knowing trees, I understand the meaning of patience.
Knowing grass, I can appreciate persistence."
There are always two people in every picture: the photographer and the viewer.

EB kata:
Ini adalah antara ratusan gambar yang saya dapat kongsikan semasa Floria di Putrajaya baru-baru ini. Insha'Allah andai ada kelapangan serta kesempatan akan saya kongsikan lagi kepada anda semua gambar-gambar yang selebihnya (mungkin ada Part 2). Bermacam-macam ragam dan moment  yang dapat saya rakamkan. Sungguh indah dan sungguh menghiburkan. Walaupun sendirian namun saya dapat rasakan kepuasan, sehinggakan saya mampu tersenyum dikala melihat daripada viewfinder kamera saya sendiri. Dalam hati berkata "Huu.. what a moment.. Thanks Allah for this wonderful moments.."

p/s: Sehingga berjumpa lagi di Floria 2012 Insha'Allah andai kita punya kesempatan.. 

30 comments:

nong said...

hehehe..1st ka ni?

fadhdeela said...

bestnyer!! xsempat nak g ari tu..!! cantek2 nyer bunga2 tu :)

zati embong said...

dlm setiap gmbar,ada ceritanya yg tersendiri

O.o

Nurr Kasih said...

cantiknya pic nya EB. thumb up..

EB said...

@nong
Hahaha ko mmg slalu the 1st.. Aiks baru perasaan suda tukar gmbr.. hahahaha..

EB said...

@fadhdeela
Alaa apasal pula x smpt.. Lupa la haritu sptutnya blh buat gathering para bloggers sekalian.. adui napa la x tfikir.. Xpe tahun dpn ada lg.. lol...

EB said...

@zati embong
Yeah itu la gmbr yg baik Jat...
Stiap gmbr yg mpunyai cerita yg tsendiri yg mampu org capai apa mksd disebalik gmbr tu la gmbr yg tbaik.. Gmbr yg mmpunyai jalan cerita.. Gmbr yg bukan sekadar gmbr.. thanks Jat...

EB said...

@Nurr Kasih
Alaa pic kmu lg cantik NK...
Biasa2 ja ni.. huuuuh.. btw thanks so much...

nong said...

hehe..kebetulan ba pulak tu..hoho..gambar baru tu arr..bukan gambar lama..cua ko tanya apa festive time tu..haha..maw jugak ba

EB said...

@nong
Naaa jd apa kunun bgtau la... hehehe..

nong said...

naa..tu pic time perasmian Majlis Tilawah Quran Peringkat Antarabangsa tu kunun..Sana PWTC..keluar d tb ba pulak..hehe..c babu ni main masuk sak ba..ari sabtu ni ada lagi jugak..

eyida said...

floria 2011 memang best

cik Dil said...

eb, gambar 1st tu, nmpak best..shantekk..suka2

EB said...

@nong
Waaa retis ko skrg ni ah.. Ni kali la.. Babu pn babu la.. Aku mau pergi tp ari sabtu ni mgkn aku outing lg.. mau mnuntut ilmu..

EB said...

@eyida
Ya Eiyda.. Ni kali la tukar nama ja ko ah.. hehehe..

EB said...

@cik Dil
Hehehe thanks Cik Dil..
Tp x blh bg Cik Dil uda.. sbb Cik Dil da ada pganti da.. huuuu..

nong said...

retis tanpa jejak arr..hehe..malam ba tu..nda sempat pegi, tinguk d tb gomen tu sak la..ambek gmbar buat bukti..hoho..bagus²..jangan berenti berjuang selagi blum cukup ilmu di da²..heeee..^_^

EB said...

@nong
Hehehehe jd tu gmbr main2 la kunun? Ni kali la nong...

Btul mmg blum cukup lg ilmu d dada ni...

cik Dil said...

hahahha..sapa pnggti??hahahha

EB said...

@cik Dil
Alaaa yg kat entry baru tu... hehehe..

nong said...

haha..nda ba gmbar tu pndai main²..kikiki...

bagus²..haha

EB said...

@nong
Hehehe suka ko ah Zila..
Oh ya ko pnya blog tu napa x blh comment?? Ko pnya setting ada masalah kali tu Zila..

nong said...

naa..ai kenapa plak tu? nda best sep tu taw..ba aku da setting² kunun tu..baru sak..^_^

EB said...

@nong
Oh yaka.. Naa tu laitu teda org komen sbb x blh komen.. tekan2 x dpt2....

storyfromme said...

comel la katak tu.

EB said...

@storyfromme
Dia mmg comel..
Ambikla frame letak kat bilik..
Kat tepi meja ka.. heehe.. ^^

nong said...

okeii done..! mucas gracias big bro.! ^_^ nsib bek ada yang notice..

EB said...

@nong
My pleasure Zila...
Tu la psl xda org komen selama ni Zila..

nong said...

huhu..c babu menukang² ba ari tu..tukar layout lagi kan baru² ni, tu la kali tu..okeii..^_^

EB said...

@nong
Hee okay ba kalau ko.. Yg terbaik dtgnya dari Allah..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...