K A W A N

Sunday, July 3, 2011

FJM 1st Outing!!

سم الله الرحمن الرحيم
bismi-llāhi r-raḥmāni r-raḥīm

Al-salāmu'alaykum WBT.



Semalam tanggal 2 Julai 2011 (Sabtu) telah menjadi hari yang bersejarah buat Encik Chot selaku Founder Fotografi Jalanan Malaysia (FJM) kerana buat julung-julung kalinya sebuah Outing besar-besar telah diadakan di Bukit Bintang, Kuala Lumpur.


FJM 1st Outing ini adalah bertujuan untuk mengumpulkan semua peminat-peminat Fotografi Jalanan dari seluruh pelusuk negeri di Malaysia, untuk sama-sama berkumpul dan berkenal-kenal antara satu sama lain. Secara tidak langsung outing ini dapat mengeratkan lagi sillahturahim antara semua Photographers yang hadir ketika itu.




Serba ringkas butiran mengenai event tersebut:
Date: 2 Julai 2011
Venue Attack: Bukit Bintang, Kuala Lumpur
Gathering/Assembly: Depan Maybank, Bukit Bintang
Duration: 4 hrs 8am to 12PM
Guest Partner: Street photographer dari Sabah | Komuniti Jebat.net

Ok jom layan gambar...

Photo credit to MNJ
Photo taken by me using D3s Sifu MNJ
Photo credits to MNJ
Fish Eye lens is awesome dude!!
Photo credits to MNJ
Photo credits to Wan's Photography
The Founder | The Organizer | The Legend | The President | Mr. Chottouch
Kepada anda yang berminat untuk melihat karya-karya Jalanan ini,
anda bolehlah klik link dibawah ini:

Mr. President (Mr. Chot) | Mr. Ekamil | My Sifu (Mr. MNj)

p/s: Kebanyakan gambar kat atas ni kecuali gambar last aku cilok dari tempat sifu aku sebab dia ada Fish Eye Lens.. Hehehe...
p/s/s: Outing ni best and meriah giler.. Lebih dari 200 photographer berkumpul menjayakan outing ini.. Well done you all!!! SALUTE....

10 comments:

Aflina Affandi said...

best gila , ramai tu join :)

zati embong said...

waa korg amek gmbr apa 2?hihi

EB said...

@Aflina Affandi
Yuupp mmg ramai glr..
1 je yg kurang photog perempuan masih x ramai lg...

EB said...

@zati embong
KtOrg ambik gmbr candid street Jat..
Kmi cuba cari 1 moment utk dibuat gmbr.. gmbr yg bcerita... candid di jalanan...

khairul said...

best nya !

EB said...

@khairul
Yuppp mmg best Bang!! hehehe...

zOeY zAu YaH said...

EB yg sgt berbakat..! gambar semua cantik2...

EB said...

@zOeY zAu YaH
Huuuu gmbr² tu bukan smua dr kamera eb.. kbnykan dr kwn2 yg lain..
Eb pnya yg last skali je.. hehehe
Btw thanks zoey...

angloko said...

jalan2 kat blog ni.. hebatnya gambar.. semua cantik2.. ;p

EB said...

@angloko
Alaa biasa² ja bro...
Thanks sbb suka gmbr² sya...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...