K A W A N

Tuesday, May 10, 2011

Aku Bukan Mengandung tapi Aku Mengandungi!!

سم الله الرحمن الرحيم
bismi-llāhi r-raḥmāni r-raḥīm

Al-salāmu'alaykum WBT.

Aku bukan Lance Armstrong tapi aku pun nak strong!!
Diri ini terasa semakin lemah hari demi hari. Aku dah semakin besar. Aku bukan mengandung tapi aku banyak mengandungi lemak. Lemak ini tak pernah aku minta tapi dia datang tanpa dipinta. Dia mulai bangga diri, dia nak kuasai diri ini. Orang kata 'spare tyre' aku dah makin besar. Dulu saiz rim 15' sekarang dah saiz rim 28'. Hadui mana tak risau. Hati mulai gusar dan risau. Takut si penyakit datang mencari ruang untuk dimasuki. Nanti tak pasal-pasal dihantar aku ke wad orang sakit. Ni yang leceh ni.

Aku perlu bersukan, ya perlu! Bukan nak kuat tapi cukup untuk sihat. Futsal Rentap Kosmo tak lama lagi. Aku pun tak training lagi. Syukur malam ni ada friendly. Bolehlah aku joli lemak ini. So kengkawan semua aku nak berfutsal dulu. Insha'Allah sekembalinya aku dari bermain futsal aku hadiahkan korang dengan entri baru. Aku bukan berjanji tapi aku perlu tepati. Semoga berjumpa lagi di entri yang lain kali. 

p/s: Aku nak berskill dulu ye.. Daaa.. 
p/s/s: Korang rasa gambar kat atas tu lawa tak? Ce komen ce komen.. 

18 comments:

Azmira Yusoff said...

OMG , mengandungi Lelemak . Bahya itu :)take diet la EB

storyfromme said...

mengandungi lemak tu memang hebat!hehehe.

zati embong said...

kalau mengandung cukup 9 bulan melahirkan.

eb bila mahu melahirkan?

Cik Ezy said...

jgn biarkn lemak bermaharajalela..
haha

ZWAN SABRI said...

klaw nak buang lemak, jumpala dr rozmey.. HAHA

MySuaraBlog: Hormon Testosteron Penting Untuk Lelaki

FirdausMalek said...

hehe...nie ade petua utk shbtku ini...
http://firdausmalek86.blogspot.com/2011/05/badan-berbau.html

EB said...

@Azmira Yusoff

Ya Allah..
Tidak ku pinta lelemak ini hadir menganggu ku..
Nasib baik aku masih lincah bersukan.. hehehe..
Ya sedang Azmira... hehehe..

EB said...

@storyfromme
Lemak tu kn tanda kemanjaan hehehe...

EB said...

@zati embong
Masalahnya anak tekak dan anak mata tidak mungkin mampu dilahirkan.. Kerna sjk azali dia suda mcm tu kejadiannya..

Eb tngu Jat yg melahirkn k..

EB said...

@Cik Ezy
Akan ku usahakn sbaik mungkin Cik Ezy..
Jgn risau aku sedang bertapa ilmu pendinding mbanteras lemak.. Yeha!

EB said...

@ZWAN SABRI
X nak ah jmpa dia...
Aku x perlukn ubat..
Aku hanya perlukn disiplin..

Disiplin ka aku? hehehe..

EB said...

@FirdausMalek
Aiks.. Petua ko ni mcm lain je..
Aku x mmpunyai bau bdn sperti bangla..
Aku sngt harum tau..
Bau kelakian gtu.. hehehe..

shezwan said...

yeah.. aku pun dah berlebihan ternak lemak kat umah ni.. haha.. ape agi.. jom kita fitkan badan kita balik.. Ganbarimasu!! h0h0 ^_^

Ayie said...

Yeahh.. Joli lemak adalah best.. ^^

EB said...

@shezwan
Hahaha jom jom joli lemak...
Smlm aku da mengegarkn lemak..
Heehehe.. Ko bila lg.. Rumah mmg markas paling best utk ternak lemak.. hehehe...

EB said...

@Ayie
Jom joli jom..
Aku nak joli lemak aku ni habis².. hehehe...

nGiau said...

samala kita..makin hari kandungan lemak semakin meningkat..hehe

EB said...

@nGiau
Hehehe ni kali la kn...
Ba jom kaC ilang ni lemak..
Bikin pns ni..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...