K A W A N

Sunday, May 1, 2011

Aku Tambah-Tambah!

سم الله الرحمن الرحيم
bismi-llāhi r-raḥmāni r-raḥīm

Al-salāmu'alaykum WBT.

Pagi tadi, masa dihabiskan dengan bermuka'buku dengan rakan-rakan dan diselang-selikan dengan mengedit gambar. Pabila boring email dibuka, check kalau-kalau ada rakan bloggers yang memberikan komen pada entri. Selesai mereply kesemua komen-komen yang ada, terus ke blog dan cek kalau-kalau ada tag daripada rakan bloggers. Ternyata ada 1 tag untuk Contest, maka segera disiapkan, takut terlambat dan terlupa.

Selesai menyiapkan entri untuk Contest tersebut, sekali lagi terasa amat boring dan memasang niat untuk keluar menghirup udara segar. Lagipun kepala dah pening buat editing untuk album "I Love My Daddy". So decided nak ke Alamanda, Putrajaya. Sebelum itu, logon ke GSC, check apa wayang-wayang baru minggu ini. Mmm.. ada movie 'Fast and Furious 5" Menarik! Cuba membeli tiket secara online tapi dah 5 kali failed.. Deng! Aku feed up! Lantas bersiap ke Alamanda untuk beli tiket secara manual.

Sesampai di Alamanda, terlupa apa tujuan asal ke sana. Asyik menekan shutter, TERGODA pabila melihat pelbagai moment yang menarik untuk dirakamkan. Ada bertembung dan berjumpa beberapa orang rakan yang masing-masing bertanyakan soalan yang sama "Eh B, seorang je kah?". Hehehe layan. "YA seorang je, tak mungkin seekor"..

Round punya round punya round tetiba stuck kat sebuah booth ni.
Waa colorful, cute, zhen ke ai, aku terfikir nak buat sesuatu kat kamera aku ni.
Hehehe nak tambah aksesori sedikit supaya dia kelihatan lebih mantap!
Terasa amat kosong tanpa sebarang penambahan, mungkin lepas ni akan lebih cun lagi.
So korang nak tengok apa yang aku tambah pada kamera aku? Hahaha..

Jeng.. Jeng.. Jeng..

EB's
Takde apa pun sebenarnya, just buat benda tak berfaedah ni je. Hehehe..
Inilah terjadi kalau dah boring. Tak pasal-pasal buang duit untuk benda ntahpapantah ni.
Btw cute jugakan.. hehehe.. Selamat berhujung minggu semua!


p/s: Tadi masa kat bus stop ada perempuan buat business tudung (shawl) minta ambik gambar tudung-tudung beliau. Aku ON! Takde hal!

20 comments:

Anisa Hang Tuah said...

mahu jugaa
:D

cik Dil said...

Eb, dil nak jugak benda yang eb gantung tuu..shomellllll..

EB said...

@Anisa Hang Tuah
Hehehe.. ambik la.. tukar AHT.. hehehe..

EB said...

@cik Dil
Mm ok blh je..
EB bg Dil yg ni..
Pasni Eb tukar Dil plak kat situ ok x?

cik Dil said...

hehehe..tol ni??dil nak betul2..hehhehe

EB said...

@cik Dil
Tapi kena syg lebih la lepas ni.. hehehe..
sbb da tukar Dil da.. hehehe..

cik Dil said...

hehehhe.. ^^
cpt2, buat tuk dil satu..hehehe

cik Dil said...

hehehhe.. ^^
cpt2, buat tuk dil satu..hehehe

EB said...

@cik Dil
Haahaha baikla baikla..

EB said...

@cik Dil
Hehehe nak cpt2la ni tp baru je bgn x smpt lg .. hehehe..

Far8 budak baik said...

wehh aku pernahh sekali je
tgk wayang kat alamanda...
peh pehhh..
tgh2 dy bulat kn..
hehe..
pic lawa..
rindu kauu ingt aku tak??ngahaa

EB said...

@Far8 budak baik
Pergila lagi berulang kali..hehehe
A'aa tngh2 dia bulat..
Thanks..
Mmm ingat2 lupa plak.. Siapa ah?

Alin Meli said...

Uiyoo.Comel kot accessory.Grr!Nak kamera tuuuu~!

EB said...

@Alin Meli
Tak nak kamera yang eb guna utk eb tangkap gmbr ni? Sama juga cuma kamera tu kurang sepuluh point dr kamera dalam gambar ni.. hehehe..

.::: Princess MOMOY :::. said...

waaa...comelnyaaaa...
Katak Puru boleh dimakan???"
Japan Made Cafe a.k.a Cosplay Restaurant"

EB said...

@.::: Princess MOMOY :::.
Hehehe.. thanks momoy.. COmel mcm momoy kn..

myfara FLK said...

comey...cute..

.::: Princess MOMOY :::. said...

erR...thx dear EB tapi Momoy tak comel =)

comel dan sweet macam EB laa...lalala...


Katak Puru boleh dimakan???"

Cerita tentang... (kalau korang nak tahu je la)"

EB said...

@myfara FLK
Hehehe makasi Fara...

EB said...

@.::: Princess MOMOY :::.
Ya momoy cantik je kn..
EB yg montel.. hehehe..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...