K A W A N

Wednesday, May 11, 2011

Aku Jumpa Faizal Tahir!!

سم الله الرحمن الرحيم
bismi-llāhi r-raḥmāni r-raḥīm

Al-salāmu'alaykum WBT.

Huu.. Sungguh tak disangka akhirnya dapat juga aku bertemu dengan superhero idaman Malaya ini. Pertemuan yang tidak disangka ini berlaku dalam kegamatan orang ramai membeli belah. Syukur Alhamdulillah aku terperasaan akan kehadiran beliau. Berasa sungguh teruja sekarang ini. Ingin saja aku pekikkan namanya daripada jauh. Tapi aku takut jika kedengaran pekikan ku, pasti dia akan melarikan diri dan orang lain juga akan mengambil kesempatan ini untuk mendapatkan beliau terlebih dahulu daripada aku. Jadi aku perlu mengambil langkah selamat dengan hanya berdiam diri. Aku setkan kamera ku ke setting yang sesuai dengan keadaan cahaya DAN aku rakamkan gambar beliau sebagai bukti kat korang semua.

So korang nak tengok tak gambar Faizal Tahir? Nak tengok tak? Haaa tengok kat bawah ni. Tapi janji jangan cemburu dan jangan marah tau. Tengok dengan senyuman bukan dengan amarah, nanti membawa bencana. So dipersembahkan Faizal Tahir!!!!!


Faizal Tahir versi perempuan!

Kacak bukan? Hehehe inilah Faizal Tahir versi perempuan. Sememangnya ramai lagi artis yang ada di Pasar Tani ni. Cuma kena rajin cari je. Kalau setiap hari Selasa dan Jumaat turun menembak pasti akan bertembung dengan 2 - 3 orang artis look alike. hehehe.. Jangan marah ye kita gurau-gurau je.. 

Btw, siapa kata di Pasar Tani tak boleh dapat gambar-gambar lawa? Kat Pasar Tani ni lah paling banyak moment yang best-best untuk di'captured'. Banyak gelagat-gelagat menarik yang boleh dirakamkan. Gelagat manusia yang bukan dibuat-buat tapi itulah realitinya. Tak rugi bukan aku usung kamera ku ke hulu ke hilir. Tak percaya dan nak tengok lagi hasil-hasil yang boleh dirakamkan di Pasar Tani? Tengok kat SINI dan SINI!

p/s: Sakit pula perut ni.. Adoi.. 
p/s/s: Cerita si Lina pasal "Siapa yang dapat beli??" tu memang best!! SALUTE..

38 comments:

Nini Hartini said...

hahahah..nakal eh Eb.

tp mmg iras2 FT. mula2 ingatkan betul. apesal selekeh semacam? sekali baca "versi perempaun"

perghhh hampeh.

zati embong said...

haha.betul!

sape 2 Eb?candid lagi eh?

ZWAN SABRI said...

a'ah la.. pompuan ni sejibik gila muka ngan faizal tahir.. adek faizal tahir kowtt.. HUHU

MySuaraBlog: Kumbang Bukan Seekor, Bunga Bukan Sekuntum

mOon jOhari said...

"Faizal tahir 2 yang pakai seluar dalam di luar" dialog kat dalam sitcom senario semalam...

cik chopu said...

cis cis cis. tipah tertipu! mati mati ingatkan FT betul2. baru je nak jeles. terus tak jadi.

EB said...

@Nini Hartini
Hahaha nakal skit je kak..
Tu la pasal.. Mula tngkp tu tngk mcm slh pndng..
Smpi 3x eb tngkp gmbrnya..

Hahaha sorry la kak..

EB said...

@zati embong
Hahaha...
Candid jat...
EB pn x knal.. hehehe..

EB said...

@ZWAN SABRI
Tau xpe...
Ingat eb je yg perasaan muke dia cm FT...
Adik kot.. adik sblh rumah pnya anak menjemur kain..

EB said...

@mOon jOhari
Hahaha.. Ayat x blh blah..
Hahahaha.. Nasib baik eb xda tv...

EB said...

@cik chopu
Eh FT la ni..
FT versi perempuan..
Jeles la jeles la..
Adoi... Apee pn xblh..

storyfromme said...

sebiji macam faizal tahir.

EB said...

@storyfromme
Tau xpe..
Untung I dpt shot retisss.. hehehe...

Qamarul said...

oihhh ini la Faizah Tahir... hahaha

EB said...

@Qamarul
Haa dia la ni.. hahahaha..

Cik Ezy said...

ade iras2..
ekeke..
ingkn betol faizal tahir..

EB said...

@Cik Ezy
Adik die cik ezy...

Alin Meli said...

Uiy0o0o.Nice one!Mmg nampak lebey kurang same je.

EB said...

@Alin Meli
Hehehe tau xpe.. Lepas gmbr tu tngk 2 3 x sbb nmpk mcm ada iras seseorang.. rupanya FT...

CikHaniBhulat said...

ada gaya cikit la..nangis kalo faizal taher tgk...

EB said...

@CikHaniBhulat
Mau x nangis dia tngk mcm ni..
Tp rasanya dia mesti terharu tngk ada yg sama mcm ni..
Hehehe.. stylo kn...

RaMa-RaMa Fareeza said...

mcm faizal tahir betul2 heheh...

EB said...

@RaMa-RaMa Fareeza
Hahahaha da lebih 10 org da ckp muka dia mcm FT..
Syukurlah muka adik ni ada iras retiss kn.. hehehe....

Nurr Kasih said...

hehe mmg ada gaya2 FT..tp aku mmg nda berani nak captured gambar org di jalanan tp mgkn EB ada tele kan? :)

aku tag giveway :)

EB said...

@Nurr Kasih
Tu la pasal... hehehe..

EB sealiran dengan street photography and eb x pernah takut utk ambik gmbr org selagi eb ikut etika yg sesuai.. Sbb moment yg tak dirancang ni mmg xda di dlm rumah atau dlm bangunan..
Mmm EB pki kit lens saja ni.. Hehehe..

Btw thanks for the taggie... ^^,

nick izzatie said...

sebijik same, nasib pempuan x jadi nk jeles

wa khairul onggon said...

Ingatkan mena tadik kekekeeke... tipah tertipu! kekekeke...

EB said...

@nick izzatie
Tau xpe.. Hehehe...
Jeles la jeles la.. hehehe..
Eb jmpa retiss tau..

EB said...

@wa khairul onggon
Mena la.. Mena mek sik bulak..
Hahaha mukanya nang sama.. hehehe..
Tipah yg tetipu bukan ktk.. Is okay.. hahahaha..

cantekk said...

haha cess...
terpedaya daku ;-D

EB said...

@cantekk
Hahaha.. sian..
Jgn marah ye.. hehehe.

PinQib said...

samaerr arrr/./ hahahaha

EB said...

@PinQib
Hahaha tau xpe...
Samala skit..

GaRy™ said...

hahahaha...sumpah sama.. geli pulak perut ni.. hehehe..
btw, gary follow cne yer... tumpang lalu...

EB said...

@GaRy™
Hahaha.. Macam-macam ragam manusia kn..
Thanks follow blog sya yg x seberapa ni...

Sophie Al-yahya said...

serius nampak macam Faizal Tahir, EB.

Btw, Sophie lama tak on9 sebab modem rosak.skrg dah beli baru boleh lah rajin update dah lepas ni =)

thanks atas nasihat EB pd entri lepas. Anyway, Apple memang best!!!

EB said...

@Sophie Al-yahya
Heheehe sama kn..

Oh yeke.. Patutla x berapa nak kerap update.. EB lepas blog aritu buat hal smua idea da hlng tngh catch up balik smua..

Lgpn sbb non stop shooting 2 hari ni.. Penatnyer.....

Mmm xda hal la.. Kita saling ingat mengingati..

.::: Princess MOMOY :::. said...

hihi...lawak laa EB nih
cian sama sama dia

Dia kata saya cantik TAPI saya..."
Pembunuh anak kucing wanita mohon maaf kepada rakyat Malaysia"

EB said...

@.::: Princess MOMOY :::.
Sejibik kn.. Ok la tu muka ada iras artis.. hehehe....

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...