K A W A N

Thursday, April 28, 2011

Candid | Pasar Tani

سم الله الرحمن الرحيم
bismi-llāhi r-raḥmāni r-raḥīm

Al-salāmu'alaykum WBT.

Aku nak kongsikan dengan korang semua beberapa keping gambar candid yang aku tangkap pada hari Selasa yang lepas di Pasar Tani, Presint 2, Putrajaya. Aku tak merancang nak tangkap gambar hari tu kat Pasar Tani, tapi memandangkan aku ingin mencari minyak gamat maka aku teruskanlah niat suciku. Mak aku bising sebab aku tak beli gamat lagi. Bila aku bagitahu yang aku kena minyak panas masa aku masak baru ni, bukan main bising lagi mak aku suruh beli minyak gamat. Mak aku kata, kulit aku ni sensitif so bila luka lambat nak baik. Huu.. 

Ya Mama, EB dah ada minyak gamat dah tapi bukan EB beli kat Pasar Tani. EB minta kat akak office ni sebab dia ada minyak gamat yang ori dari Langkawi. Sebenarnya aku dah terlupa nak beli minyak gamat, sebab dah terlalu asyik mengambil gambar, sampai terlupa apa tujuan asal aku ke Pasar Tani. Hahaha.. Nasib baik Akak PA ni ada gamat lebih kat umah.. Hehe thanks Akak.. 

Ok jom layan koleksi Candid Pasar Tani.

Rasa-rasanya korang lapar tak tengok gambar ni?
Adik ni berpeluh-peluh tawaf kat Pasar Tani ni.
Ada feel macam kat negara Arab tak?
Si Baju Biru memandangku
Mmm.. Nak beli apa ek?
Okay setakat ni cukup 5 keping dulu ok. Nanti korang muntah tengok gambar-gambar aku yang tak berapa nak lawa ni. So korang bolehlah komen kalau nak ok, nanti bolehlah aku perbaiki apa yang patut. Kalau ada orang dalam gambar ni korang kenal, korang taglah bagi pihak mereka kat FB aku. Hehehe.. Okaylah aku nak p buat milo panas makan dengan slice cake dulu. Hehehe.. Nyum nyum.. 

Oh sebelum terlupa korang juga boleh tengok gambar ni kat flickr aku untuk gambar yang lebih jelas. Flickr aku ada kat sidebar, tahukan logo flickr caner?? Hehehe.. Kalau nak tengoklah.. Kalau tak nak pun takper.. Okay.. 

p/s: Aku nak tembak orang lagi hari Jumaat ni.. Hehehe...

14 comments:

MIZZ SUE (asam.garam.gula) said...

TRY LA PI JAM 10MALAM PULAK..MESTI LG GEMAPAK..HIHI..MACAM NI http://suhaidasupalio.blogspot.com/2011/04/siap-lah-kojumaat-ni.html

mOon jOhari said...

si baju biru bukan pandang tp jeling je...jangan perasan..hehehehe...

EB said...

@MIZZ SUE (asam.garam.gula)
Ok nnti aku try smpi mlm plak lepas ni.. hehehe.. bsok kena bawa baju spare la nmpknya.. hehehe.. yeah!

EB said...

@mOon jOhari
Hahahaha xpe xpe.. Nnti EB up yg dia pandang EB.. hehehe..

Nurr Kasih said...

nice candid..suka pic no.3 tu :)

cik chopu said...

woaaaa nasik goreng telur mata :)

aqish basir said...

cantek nye semua gambar ni,kat pasar tani ek?
serius cantek sgt! candid yang terbaik lah

Cik Ezy said...

dh prnh pegi kat cni..
hehekk..
cantek gmbo..
mabeles..

EB said...

@Nurr Kasih
Hehehe biasa2 je tu..
Thanks ye sbb suka.. hehehe..
Mcm crita merlin kn...

EB said...

@cik chopu
Heee suka ek mkn nasi grng tlur mata?
Mesti pebret kn..

EB said...

@aqish basir
Ye kat pasar tani...
Thanks tau.. Thanks sesngt sbb suka..
Hehehe.. Esok nak p candid lg kot.. hehehe..

EB said...

@Cik Ezy
Bagusla lau da pena pergi..
X nak pergi lg??
Thanks ye sbb suke...

cik fara @ fanadz said...

cantiknya gambar! lapar pulak tgk nasik mihun berderet2 tu..:)

EB said...

@cik fara @ fanadz
Heee terima kasih..
Tadi terus masak bihun xmau klh.. hahaha..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...