K A W A N

Friday, April 22, 2011

Contest TABIK Sama Kamu!!

سم الله الرحمن الرحيم
bismi-llāhi r-raḥmāni r-raḥīm


Al-salāmu'alaykum WBT.

Okay sebelum aku pergi berjemaah untuk solat Jumaat kat Masjid Putra, Putrajaya. Aku nak settlekan dulu entri untuk satu contest ni. Contest ni sangat menarik bagi aku, sebab dia nak tahu siapa orang yang korang sangat respect dalam hidup korang atau bahasa ranggi yang orang selalu kata 'Tabik'. Contest yang diberi tajuk "Contest TABIK Sama Kamu!" ini difikirkan oleh "KureKure Comel", so bagi sesiapa yang berminat korang boleh klik banner dibawah ni untuk baca info selanjutnya. Sila.. Sila..





So orang yang aku memang tabik spring dari dahulu sehingga selama-lamanya adalah:-


©EB | My Mom is My Everything!
"Dialah segala-galanya buat aku. Dialah yang bersabung nyawa melahirkan aku ke dunia ini. Tidak bandingan yang boleh membalas keperitan serta kesakitan yang dia hadapi ketika itu. Akulah yang menyebabkan dia menanggung azab itu. Aku tak minta untuk dilahirkan songsang. Maafkan aku ibu. Aku tahu walaupun aku melakukan tawaf sambil mendukung ibu ku mengelilingi Kaabah, ia tidak akan dapat membalas jasa ibu ku walaupun sekadar hembusan nafas ketika dia melahirkan aku. Masyallah! Ampunkan anak mu ini ibu...  Dia adalah Ibuku yang aku akan ku sayangi dan ku hormati sehingga ke hujung nafas ku. Semoga Ibuku diberikan kesihatan yang berpanjangan.. Insha'Allah.. Amin"



p/s: Kalau KureKure Comel aka Cik Mina nak bagi Choki Choki je pun takpe, aku ok jer. Choki-choki tu favorite EB tau!. Hehehe.. Xpela kalau nak bagi lens 50mm pun kira ok lah. hehehe.. Mmm apa-apa pun tak kisahlah.. Janji bukan benda haram sudah.. Yang penting happy.. Yeah!!

Expired Date:
25 April 2011

14 comments:

KUREKURE COMEL said...

hhmm..sedih tau...mina kalau bab2 ibu ni..mmg kalah la...


jaga ibu dgn baik selagi ibu bernafas...balas segala pengorbanan ibu selagi termampu...

*mina tak sempat dah*


EB tq sgt2 masuk...nak choki2?hehehe...hari ni jgk pos..kihkihkih..

EB said...

@KUREKURE COMEL
MmM tu la yg bermain difikiran EB..
Sempatkah EB nak balas jasa org tua EB? Bersediakah EB untuk menerima kehilangan EB?

Mmm Insha'Allah ni yg EB tngh usahakan nak pindah balik negeri.. Nak duk dkt dgn family.. Yelah adik beradik EB yg lain sibuk stdy.. Abg kat Labuan.. Tu la nak balik sbb slalu dah dngr bapa EB x berapa nak sihat... Risau tp kita sbagai anak wajib mendoakn kesejahteraan orang tua kt..

Mina bnyk²kn berdoa k.. Semoga roh ibu sentiasa tenang n ditempatkn dikalangan org yg beriman..

Sama-sama kasih...
Yupp choki² tau.. hehehe..

cik Dil said...

shantek kaler pic nii..sukaa..
emm smlm baru nanges2, rindu kat mama abah kt kmpung..T_T

ps: asal nk tepek gmbar dil lak..hohoo

EB said...

@cik Dil
Hehehe makasi²..
Thanks kerna suka..
Alalalala ciannyer...
Jgnla nangis... Doakn mak ayah semoga diberikan kesihatan yg berpanjangan k.. Insha'Allah dipermudahkan segala²nya..

Saja nak tempek gmbr kekasih.. X leh ke? Hehehe...

♥♥Cikngah♥♥ said...

rindu kt mama bila bc entry ni.btw,kamu suka choki2?so cute.cam kanak2 riang :)

zati embong said...

betul 2 Eb..thats y lah syurga d bawah telapak kaki ibu O.o

hidayah saari said...

singgah belog awak . dayah pon tabik juta2 kali kat ibu . she's evrything :D

.::: Princess MOMOY :::. said...

ni la entry terbaik
baru betul
ini letak tabik spring pakwe la mende la
adeh
tahniah EB
dan good luck yer contest tu

Japan Made Cafe a.k.a Cosplay Restaurant"

EB said...

@♥♥Cikngah♥♥
Hehehe thanks Cik Ngah...
Mmm rajin²lah kol mama lepas ni ek..
Yupp suka suka sngt.. hahaha..
Sedap la Choki² tu...

EB said...

@zati embong
Thanks Jat..
Yuppp makanya kita bahagiaknla mereka...
Doakn mereka selalu.. Kerna mereka x pernah putus berdoa untuk kita..

EB said...

@hidayah saari
Thanks sudi singgah Dayah....
Bagus.. Kita mmg kena hormat kaw² kat ibu kita..
Skrg ni ada yg snggp nak pukul org tua dia sendiri.. Moga kita dijauhkn dr perkara sedemikian....

EB said...

@.::: Princess MOMOY :::.
Biasa² je momoy...
Hahaha.. lau tabik spring makwe pakwe ni.. Dorg tu masih dlm dunia khayalan.. Blum luas pemandangan dan pengalaman.. Bukan nak mmerli tp itu la realiti...
Btw thanks so much momoy...

aida4eva said...

ramai pulak yg buat pasal ibu..tabikk!! :)

sobsobsob~~ :(

EB said...

@aida4eva
Ibu la segala2nya utk kita..
Bukan menidakkan hak seorang Ayah..
Tapi bila diingat kesakitan sewaktu mlahirkan kita..
Cukup menggugat hati dan perasaan..
Thank aida..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...