K A W A N

Wednesday, April 20, 2011

♥ Letter | -The End-

سم الله الرحمن الرحيم
bismi-llāhi r-raḥmāni r-raḥīm

Al-salāmu'alaykum WBT.

Hai semua.. Apa habaq? Harap semua sihat noh..
Mm.. hari ni aku nak sambung cerita pasal ♥ Love Letter ♥ yang pernah aku cite dalam entri INI. Si Zaty mesti nak tahu apa kesudahan cerita ni, yela dia yang bersungguh-sungguh nak aku sampaikan surat cinta tu. Dia kata amanah orang so aku kenalah sampaikan amanah orang tu, lagi pun orang tu berharap bebenor dengan aku kan..

Ok kesudahan cerita tu macam ni. 

Dengan takdir Allah maka aku dengan Si Gadis yang Si Amer ni minat naiklah satu bas ke tempat kerja. Setelah bell ditekan akhirnya kami sama-sama turun di hentian bas di hadapan kawasan office memasing. Tanpa berlengah masa aku menyapa beliau.

"Awak, awak.. Tunggu sebentar."
"Mm.. Ye saya.. Kenapa ek?" dengan wajah sedikit cuak.
"Awak sorrylah ganggu awak, saya ada sesuatu nak bagi kat awak.."
"Oh yeke? Apa tu?" dia bertanya runsing.
"Oh ni ada surat yang perlu saya berikan kat awak.." aku menerangkan.
"O00.. Daripada siapa ek?" dia bertanya lagi.
"Mmm.. awak perasaan tak setiap kali petang masa kita sesama tunggu bas, ada seorang lagi lelaki selalu borak dengan saya. Haa budak tu lah yang minta saya bagi surat ni kat awak.." aku menjelaskan.
"Mmm saya tak berapa nak ingatlah. Mm takpelah. Apa-apa pun terima kasih tau. Sorrylah menyusahkan awak." 
"Tak ada hal lah. Pekara kecil je. Actually daripada minggu lepas lagi nak bagi surat ni kat awak tapi saya agak busy dan asyik tak jumpa awak je. Tu yang tak dan nak bagi tu. Sorry ye..'
"Alaa tak kisah. Is okay. Mm eh sebelum tu lelaki tu nama apa ek? Dia orang mana?" dia bertanya lagi.
"Oh nama dia Amer, dia kerja kat Kastam ni. Kalau tak silap saya dia orang Terengganu. Kalau tak silaplah. Tapi dari cari dia cakap saya rasa dia orang Ganu lah." aku main petik je.
"Oh ok terima kasih ek. Awak kerja kat MOF ek?" dia bertanya lagi buat kesekian kalinya.
"A'aa saya kerja kat MOF." aku menjawab.
"Oh okay. Saya kerja kat AG. Okaylah nanti kita jumpa lagi. Assalamualaikum.." 
"Waalaikumusalam.. Wokey.. Daa.." dengan segera aku bergegas pergi nak punch in takut punch card merah. Hahaha.

So petang tu, jumpa dengan Amer aku beritahu kat dia yang surat tu aku dah sampaikan kat Awek yang dia minat tu. Apa yang berlaku selepas itu terpulang kepada mereka berdua. Tapi apa yang pasti, aku dah semakin jarang berjumpa dengan Awek itu dan Amer pun aku dah jarang sangat jumpa. Tapi aku bersyukur amanah itu sudah aku sampaikan dan terpulang kepada Amer untuk melakukan langkah seterusnya. So Zaty aku dah laksanakan tanggungjawab aku dan aku doakan yang terbaik buat mereka berdua.

p/s: Kepada lelaki-lelaki yang nak mengurat si perempuan ni, pleaselah tunjukkan semangat korang dan tunjukkan juga yang kamu bersungguh. Jangan hangat-hangat tahi ayam. Tapi kalau aku perempuan yang terima surat ni aku dah reject lelaki ni. Kalau akulah. Kalau korang aku tak tahulah.

6 comments:

storyfromme said...

jadi posmen tak diiktiraf pulak eh.

EB said...

@storyfromme
Napanya mcm tu la.. hahaha..
Lama da x jadi posmen ni.. hehehe..

ejulz said...

bro, nanti tlg bagi surat aku pulak.. haHa

New Entry "Filem Abu Ya - Adegan Seksi Tarik Penonton.. "

EB said...

@ejulz
Hahaha boleh ba kalau ko...
Ba nnti ko bg la tu surat bgtau orgnya sepa... Nnti aku smpi kn.. hehehe..

DalsahMaphung said...

hahahaha,.,.,.bagus eh,.aku suka,.

EB said...

@DalsahMaphung
Baguskn aku..
Org ja x tahu yg aku ni bagus.. hehehe..
Mana ko Dalsah lama mghilang?

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...