K A W A N

Monday, April 25, 2011

Contest Candid dari Blog SueMuncet

سم الله الرحمن الرحيم
bismi-llāhi r-raḥmāni r-raḥīm

Al-salāmu'alaykum WBT.


Haa.. korang nampak tak banner kat atas ni. Tu banner contest tau.
Muncet bukan sebarang Muncet tau. Muncet ni anjurkan Contest kalau korang nak tahu. Haa.. Contest apa? Contest ni memang aku suka sebab pasal gambar candid. Contest ini Cik Muncet kita namakan sebagai "Contest Candid dari Blog SUEMUNCET". Aku kalau bab-bab candid ni memang aku sukalah. So korang kalau nak cuba-cuba nasib atau memang berminat, joinlah contest ni. Klik saja banner kat atas tu.

So gambar candid yang aku nak guna kali ni adalah gambar ini:-

©EB | Candid | Mommy I want my milk!
Okay gambar ni aku tangkap tahun lepas dekat Palm Square, Center Point, Sabah. Time ni aku tengah menikmati aiskrim Sundae Cone, M'cD bersama-sama Cik Awek. Sedang lazat-lazat menjilat aiskrim M'cD, tetiba nampak sweet moment ni. Tanpa berlengah aku snaplah gambar ni dan aku abadikan dalam hardisk aku. 

Inilah lumrah ketika kita kecil dahulu, kita ditatang bagai minyak yang penuh.
Apa sahaja kemahuan kita pasti akan dituruti, pasti akan diusahakan oleh kedua orang tua kita. 
"Seorang ibu mampu untuk menjaga 10 orang anaknya tapi 10 orang anak ada yang tidak mampu untuk menjaga seorang IBU."

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * 

Cik SueMuncet suruh buat tagline:-
"Saya follow blog SueMuncet kerana dia buat contest tidak wajib untuk follow tapi kalau tak follow seganlah wei. Hehehe.. Saya juga follow blog SueMuncet kerna saya nak tengok betulkah dia ni muncet? Tapi jauh panggang dari api, tak muncet pun. Atau muncet tu ada maksud lain lagi selain dari muncet pemahaman saya? Selain itu, saya follow blog SueMuncet juga sebagai tanda sokongan saya terhadap Contest beliau dan juga tanda sokongan bertubi-tubi saya terhadap blog beliau. Di samping itu, bolehlah tambah-tambah kenalan dan melihat gambar-gambar kreatif dari rakan-rakan bloggers yang lain."

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * 

Tag untuk 5 orang rakan:-

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Hadiah SURPRISE!!

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Expired Date:
She said 1 month from now. 


p/s: Good luck you all.

28 comments:

mOon jOhari said...

tQ tag kat kita...1st tengOk pic 2 dh dapat teka pe huraiannya...gud luck! :)

nelly said...

wah !! Gud luck !
nelly tak reti betul pic2 candid ni ..
buta IT ..
hehehe

EB said...

@mOon jOhari
Hehehe bagus pndi mengurai maksud tersirat yg ada dalam gmbr.. hehehe..

Good luck ek..
Terima kasih bebnyk...

EB said...

@nelly
Hehehe xpe.. Pilih je mana² gmbr yg rasanya mcm candid.. hehehe..
Tipulah buta IT.. hehehe..
Good luck tau...

♥♥Cikngah♥♥ said...

hehehe..xleh join.rsnya x de pn koleksi gmbr yg candid2 ni.hehe.neway,gud luck

EB said...

@♥♥Cikngah♥♥
Xde ke? Godek lg kot² ada.. hehehe..

si ngokngek said...

tag kat saya..tapi tak reti arr benda2 nih..but the way good luck=.=

EB said...

@si ngokngek
Hehehe alaa cari je gmbr yg lawa².. Kalau blh gmbr candid.. Pastu tempek kat entri baru.. copy banner kat atas tu.. link kn trus ke tuan penganjur.. da siap copy link entri ni paste kat ruangan comment tuan penganjur.. Mcm tu je.. hehehe..

♥CiK DuYuNG [Ca]♥ said...

gud luck jugak untuk kamu~
sy dtg follow u back.. :)

EB said...

@♥CiK DuYuNG [Ca]♥
Terima Kasih Cik Duyung...
Terima kasih bebanyak..

♥CiK DuYuNG [Ca]♥ said...

entry khas buat kmu..

http://cikduyung.blogspot.com/2011/04/eeheehda-cecah-ratus-laa.html

EB said...

@♥CiK DuYuNG [Ca]♥
Waaa makasi ye..
Siap bt entri utk EB lg..
Syukran syukran...
Semoga kamu akan trus bersemangat berblogging... hehehe..

♥CiK DuYuNG [Ca]♥ said...

hehe.....thanks again ... :)
baru seciput jek followers ca..

sueMUNCET said...

ehem ehem...wahhh..
sweetnya gambar candid nie.. ;)

btw,goodluck okey..

*sila la like page blog saya kat fb..kalau taknak pun takpe.. ;))

cantekk said...

wah, kelas gitu gamba kendit nye ;-D
good luck jgk tau,,
hihi....

EB said...

@♥CiK DuYuNG [Ca]♥
Alaa.. nnti lama2 bnykla tu..
Lau org suka bkawan pasti ramai org ikut..
Alaa rmai pngikut sesebuah blog x smestinya mjamin kesejahteraan blog tersebut.. Apa yg penting kita ikhlas berblogging itu saja.. Nnti ramai yg akan jd kwn kita jg...

kizzy tf said...

cam best jak. mau join jugak la. hehe
itu pic kamu ba, ada lucu pun ada. bukan apa, cara itu mama dia kasi nyusu mcm nda ikhlas jak kan. tp itulah realiti hidup kan.. ;)

cik chopu said...

woaaa, gambar tu, suka gila !

EB said...

@sueMUNCET
Waaa puan penganjur..
Hehehe.. thanks..
Thanks so much.. hehehe..

Oh nnti sya like page awk k.. sorry kat ofc FB kena block.. hehehe..

EB said...

@cantekk
Hehehe biasa2 je.. Tp x dnafikan mmg sweet candid moment.. hehehe...
Insha'Allah ada rezeki ada la tu..
Thanks support.. hehehe..

EB said...

@kizzy tf
Ya best.. Joinla.. Sepa2 pn blh baitu.. hehehe...
Ya btul tu.. Sya pn kelucuan jg ni meninguk yg 1st time.. Mm pelikkn mama dia kaC susu.. Mcm mls ni... hehehe... A'aa tu la tu...
Thanks ah.. Ba join tau..

EB said...

@cik chopu
Ahaks terima kasih Cik Chopu.. hehehe..
Join la juga.. hehehe...

chee memey said...

en EB...thanx cz tag tuk sya jugak...

zati embong said...

amboi,ikhlas x dia bg susu 2?huhu mak dia ke org gaji family dia?haha,jahat jat!

EB said...

@chee memey
Hehehe the more the merrier kn.. hehehe..
Good luck tau.. hehehe..

EB said...

@zati embong
Hehehe x tau la Jat..
Sibuk je dia bcerita dgn kwn/adik dia time tu..
Mmm rasanya mak dia kot.. hehehe..
Slumber kn..
Jat jahat.. hahaha/..

Lulu caldina said...

gud luck dear...lulu nak join tapi takde gambar menarik..so, bagi peluang awak menanglah eh.. :p

EB said...

@Lulu caldina
Huhuhuhu ramai lg kot yg blh menang..
Gmbr EB biasa2 je..
Btw thanks so much dear!!
Thanks so much..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...