K A W A N

Saturday, April 30, 2011

Contest | Gambar Desktop Lappy!

سم الله الرحمن الرحيم
bismi-llāhi r-raḥmāni r-raḥīm

Al-salāmu'alaykum WBT.

Terima kasih, Cik MOon kerna sudi tag EB dalam contest "Gambar Desktop Lappy" anjuran Cik Gugu ni. Maaf ye Cik MOon sebab ambik masa yang agak lama untuk siapkan entri untuk contest ni. Actually nak buat hari Jumaat semalam, tapi semalam tak bawa lappy ke office so tak dapatlah print screen, nak print screen desktop kat office boleh tapi skemalah sesangat. Hehehe.. So kepada sesiapa yang berminat nak join contest ni, macam biasa, cara yang mudah, klik saja pada header tuan blog kat bawah ni. Segala syarat-syarat boleh diketahui di sana. Klik jangan tak klik. 

Okay sebelum EB tunjukkan apa gambar desktop lappy EB, EB nak bagitahu kat Cik Gugu, Cik Moon dan kepada semua, gambar dekstop EB sentiasa berubah-ubah setiap 5 minit. Untuk gambar desktop EB lebih prefer guna gambar-gambar kartun. Kartun yang warna-warni dan terang benderang. Tapi ada masanya juga EB akan gunakan gambar-gambar yang EB tangkap dan edit sebagai wallpaper. 

So untuk contest ini gambar desktop lappy EB adalah ini:-


Gambar desktop lappy EB simple je. Untuk kali ini EB guna gambar lembu comel ni je.
EB tak suka gambar yang crowded, dan EB suka gambar-gambar yang nampak lucu tapi menarik! Oh sebelum tu, nampak macam tak banyak icon-icon kat desktop EB kan? Itu bukan bermaksud EB dah sembunyikan icon-icon, folder-folder, shortcuts, EB tau. Tapi EB memang tak suka desktop EB ada banyak shortcut or folder. Shortcut tu ada tapi tersembunyi kat bawah. 

Macam ni:-


Okaylah rasanya itu sahaja, tak ada yang special sangat dengan gambar desktop lappy EB. Semua biasa-biasa je. Mesti yang lain lagi gempak-gempakkan. Bagi EB yang penting kemas dan mudah nak cari. Itu sahaja. Sendiri punya lappy sendiri mahu ingat!!

Ok nak tengok gambar dekstop lappy 2 orang ni:

Expired Date:
14 Mei 2011

12 comments:

cantekk said...

mcm comel, mcm ganas ;-D
hihi...
merah gitu
good luck! ;-D

CikHaniBhulat said...

merah nyew...nice... =) gudluck yew

EB said...

@cantekk
Hehehe cmpur2kan.. Smua feeling ada... hehehe..
Thanks tau.. ^_*

EB said...

@CikHaniBhulat
Merah skit2 je.. hehehe... x merah btul..
Thanks.. yee...

FIRDAUS HUSAIN said...

mooooooo......

EB said...

@FIRDAUS HUSAIN
Haaahahaha awas nnti kena tanduk.. hehehe..

mOon jOhari said...

moon suka la EB...waaaa...

EB said...

@mOon jOhari
Hehehe bgsla klu suka.. Hehehe..
skrg masih pki wallpaper ni...
X lama lg tukar la tu.. hehehe.

.::: Princess MOMOY :::. said...

simple tapi cute
hihi... nampak macam EB nyer karektor macam tu juga
sweet jer

Katak Puru boleh dimakan???"
Japan Made Cafe a.k.a Cosplay Restaurant"

EB said...

@.::: Princess MOMOY :::.
Hehehe EB mmg suka yg simple2 tp comel!! Hehe..
Hehehe cam tau je momoy ek..
Btw thanks momoy..
Momoy pn sweet..

.::: Princess MOMOY :::. said...

hihi....makceh dear EB
Momoy nyer lappy gamabar standard jer


Katak Puru boleh dimakan???"

Cerita tentang... (kalau korang nak tahu je la)"

EB said...

@.::: Princess MOMOY :::.
Sama-sama kasih..

Hehehe standard tu caner?
Ce tunjuk.. hehehe....

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...