K A W A N

Sunday, April 17, 2011

Tak Semestinya Semuanya Menjadi..

سم الله الرحمن الرحيم
bismi-llāhi r-raḥmāni r-raḥīm

Al-salāmu'alaykum WBT.


Semenjak dua menjak ni editing aku semakin teruk. Maaf ye kengkawan semua, gambar ini teruk.. Insha'Allah lepas ni saya upload gambar yang lebih baik ok.. Subjek pada gambar ini (layang-layang) tak jelas.. Tone pada warna daun pokok pun tak menjadi. Over Expose (OE) pada warna pasir. Argghhh.. 

Kesimpulan daripada gambar ini, bukan semua apa yang kita mahukan, kita akan dapat begitu sahaja. Dengan berbekalkan usaha serta kecekalan serta keizinan daripada Allah yang Maha Mengetahui, barulah kita akan menikmati kejayaan. Jangan berputus asa. Teruskan dan teruskan. Akhirnya nanti kita pasti akan beroleh kejayaan yang sebenar yang kita cari selama ini.

p/s: Aku ingin bebas berterbangan seperti burung-burung bukan layang-layang yang perlukan kemudi...

15 comments:

cik Dil said...

woww..1st thing dil nengok, gambar tuu..shantekkk..hehe

EB said...

@cik Dil
Huuu actly bnyk x cun dlm gmbr ni.. Compo EB blh ckp nice and it was break the rules.. but then tone smua out.. huhuhuhu.. sedih... Srba x kena.. Ni la bila mood xbrpa nak ok mgedit.. hmm...
Nnti EB try edit lebih baik dr ni Cik Dil komen la ek..

KUREKURE COMEL said...

ehhh..comel la....usaha sudah...
takpe...walau EB rasa mcm teruk...mesti ada ckit keistimewaan dlm pic ni....


smile...hehehe

EB said...

@cik Dil
Btw Thanks Adilah.. Syg kamo...

EB said...

@KUREKURE COMEL
Thanks Kure2.. hehehe...
Comel tp x comel mcm kamu kn...
Mmm klu dprhatikan btul2 rasanya kmu akan dpt tngkp apa mksd dlm gmbr ni..
Yupp stiap gmbr ada mksd2nya tsendiri.. hehehe..

zati embong said...

kdg2 bebas itu bagus,tp kdg2 kita perlukan someone utk mengemudi kita O.o

Nini Hartini said...

akk tgk ok dah tu. cuma mmg layang2 tu nmpk kureng sket..mcm x jelas..

cik Dil said...

yg laen da ok, cuma part tulisan tu.lg cun kalau eb letak tulisan tu straight je..xyahh senget2..n lagi satu kalau eb letak tone yang warm mestii cun sbab gmbar tu mmg da shantekk..ade story nya sndiri..

EB said...

@zati embong
Of course.. Itu kemudi itu mesti ada.. Klu xda confirm sesat.. Akhirnya ada org yg alert hehehe.. Tahniah Jat!

EB said...

@Nini Hartini
Heee tu lanye kak..
Thats y EB ckp subjek tu x jelas..
EB terlebih sharpen color tu jd mcm tu.. Bila masukkn ke flickr td baru perasaan tp EB nak juga upload tu yg upload tu.. hehehe..
That for you CnC kak..

EB said...

@cik Dil
Ok nnti EB edit lg.. Nnti tngk la ek.. Hehehe ujikaji ni bjaya ke tak.. hehehe.. Oraitss...

Cik Su Life Cycle said...

bagi cik su lawa je.. hehe

EB said...

@Cik Su Life Cycle
Hehehe Thanks Cik Su..
Lawa mcm Cik Su kn.. hehehe..

::p0t pEt iLa:: said...

cantek la pic tu...sape ckp tak cantek???konpius

EB said...

@::p0t pEt iLa::
Hehehe EB yg ckp x cantik..
Sbb tone x brapa nak jadi..
So mood x smpi..
Tp still nice kn? hehehe..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...