K A W A N

Tuesday, April 12, 2011

Shortlisted Rupanya!

سم الله الرحمن الرحيم
bismi-llāhi r-raḥmāni r-raḥīm

Al-salāmu'alaykum WBT.




Hai semua.. Memandang korang semua dah jijik tengok entri "Hati-Hati Air Soya Ada Ludah!". Ini aku nak update entrilah ni supaya korang tak muntah-muntah tengok kejijikan penjual air kacang soya tu. Apa-apa pun kita doakan semoga Allah memberi petunjuk kepada beliau ke atas apa yang dibuatnya selama ini. 

Okay berbalik kepada tujuan asal entri ini. Mmm.. Korang nampak tak banner kat sebelah kiri entri ni <---- | Ingat  tak? Ini adalah "My Life | Photo Contest 1" yang telah difikirkan oleh saudari eezance. Aku terlupa tarikh tutup contest ni adalah pada 13 March yang lalu. Jadi nampaknya contest ni dah ada pemenang.




Anda nak tahu siapa pemenang contest ni? Tak lain, tak bukan siapa lagi kalau bukan saudara Sasa Al-Sharif. Sememangnya kemenangan beliau sudah aku jangkakan daripada awal lagi. Bukan kerana aku sms on undi tapi sememangnya gambar yang beliau pertaruhkan membawa sejuta maksud yang amat-amat bermakna kepada kita umat manusia yang seringkali lalai. Nak tengok gambar beliau? Naa..

"I hope everyone will find the straight way. InsyaAllah".
Dengan caption yang sungguh menusuk kalbu mana mungkin kemenangan beliau harus dipersoalkan. Tahniah bro! What a wonderful photo here.. Tapi selain kemenangan beliau yang aku gembirakan aku juga merasa terharu kerana gambar aku juga turut disenaraikan antara gambar yang terbaik dalam kategori yang saudari Eezance pilih iaitu dalam kategori "Meaningfulness Photo". Thanks so much Eezance! Appreciated that. Dan ini adalah gambar yang aku pertaruhkan dalam contest tersebut:-

"I hope you will grow up healthier.. son.."
Thank you again Eezance!


p/s: Kalau nak tengok gambar-gambar bloggers yang turut disenaraikan, anda boleh klik di sini - Contestants of My Life. contest 1Tahniah kepada semua!

18 comments:

ejulz said...

memang cantik gambar tu..

EB said...

@ejulz
Thanks bro..
Tahniah kepada beliau..

Ezay Hadry said...

mmg deserve la juara tuh..caption mmg bermakna..EB pun tahniah

EB said...

@Ezay Hadry
Tau xpe.. Mmg x blh dipertikaiknlah kemenangannya..

Hehehe xda hal Hadry.. Makasi kembali..

Faaein Himura said...

sangat2 bermakna pic itu!.. (^^,)

EB said...

@Faaein Himura
Thanks Faaein!
Hehehe..

dya adriza said...

tahniah =) sungguh comel budak itu..

Niesa said...

tenang tgk gmb ya..cantik n meaningful... =)

fyra said...

gudluck sekali lagi !;p

EB said...

@dya adriza
Terima kasih Dya...
Ya dia mmg comel..
Raya ni kot baru dpt jmpa dgn c comel tu...

EB said...

@Niesa
Oh gmbr sasa ya dlm kategori Creativeness!
Mek Meaningfulness.. hehehe...
Thanks..

EB said...

@fyra
Fyra EB shortlisted je..
Da tamat da contest ni.. Gmbr c Sasa tu yg menang.. hehehe...

zOeY zAu YaH said...

gambar yg cantik dn punya mksud yg mendalam..

Sophie Al-yahya said...

wow EB, memang meaningful la photo dia. kagum.

sha said...

cantik tu.. kena dgn tempatnya..

EB said...

@zOeY zAu YaH
Yupp betul² itu la tujuan gmbr itu diambil.. hehehe...

EB said...

@Sophie Al-yahya
Tau xpe Sophie..
1st time EB tngk pn EB dah tau gmbr dia pasti menang.. Bg EB la.. X tau pula bagi Saudari Eezance masa tu.. Tp x sngka pilihan kmi sama..

EB said...

@sha
Heee tau xpe.. That y dia menang dalam kategori Creativeness!!
Cantik dan kreatifkn.. hehehe...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...