K A W A N

Monday, April 11, 2011

Selamat Bertempur!!

سم الله الرحمن الرحيم
bismi-llāhi r-raḥmāni r-raḥīm

Al-salāmu'alaykum WBT.

Ya aku tahu mesti ramai rakan-rakan blogger yang tengah bertempur sekarang ni kan? Tengah membuat persiapan yang selengkap-lengkapnya sebelum bertempurkan? Mesti ramai yang telah me'limited'kan waktu-waktu untuk meng'update' entri-entri dalam blog masing-masing. Bertempur? Ya bertempur di medan pembelajaran masing-masing kena fokus. Tak begitu?



Mesti ramai yang tengah dok ingat formula-formula, rumus-rumus, fakta-fakta dan bermacam-macam lagi yang patut diingat dan difahami bukan? Mesti korang macam dalam gambar tu kan? Hehehe.. Mesti tengah study gila ni kan. Otak tengah stress! Tak boleh pergi dating. Tak nak buka FBlah tak nak blogwalkinglah, tak nak blogjogginglah sebab takut terpengaruhkan? hehehe.. Cool.. So EB dengan rasa simpati ingin memberikan beberapa tips berguna untuk korang semua. Tengok kat bawah.


Toyol-toyol lekat kat paha supaya toyol tak pergi mencuri lagi. Aku pasti toyol suka duduk kat situ. Kan toyol? TAPI hanya kepada mereka-mereka yang pakai skirt je la yang pakai tudung, pakai baju kurung, pakai seluar panjang jangan dok menggatal buat benda tak senonoh ni. Nanti kena raba-raba. Huu.. ^_*


Yang tadi tu untuk perempuan untuk lelaki pula korang bolehlah buat macam mamat kat atas ni. Ini sangat kreatif tau. Jarang-jarang orang guna pencak macam ni. Siap ada tangan pelsu lagi tau. Kreatif memang kreatif. Cubalah!

Hahaha.. Sahabat-sahabat semua jangan tiru aksi ni okay. MARABAHAYA! Aku bagi 2 contoh je lah takut lebih-lebih lain pula jadinya. Yang tak berapa rajin nak study tunggu beberapa hari lagi sebelum exam bolehlah rebus buku-buku tu kemudian minum air rebusan tu. So study smarter not harder okay!! Nanti kena check sampai macam ni korang mau?


Haaa tau takut. So jangan hafal jawapan tapi fahami jawapan.
Okaylah selamat bertempur kepada semua adik-adik junior yang berada di PKK dan UMSKAL terutamanya. Tidak lupa juga kepada semua rakan bloggers yang sedang dan akan menghadapi peperiksaan sekarang ini mahupun 2,3,4,5,6,7,8,9 hari lagi.
Good luck you all!!


p/s: Boleh pandang-pandang. Hehehe..


18 comments:

fyra said...

huhu . jgn ade yg bawak toyol sudeyyy ;p

::p0t pEt iLa:: said...

walaupon da keje kn study jugaakkkk!!!Tensen!

EB said...

@fyra
Toyol adalah rakan baik kpd mereka-mereka yg sedang mengambil exam skrg ni.. HEHEHE..

EB said...

@::p0t pEt iLa::
Aiks???
Marah nmpk.. hehehe... Relax²..

SoLy SoLicious said...

mcm2 ragam..
nak exAM pun xjujur aihh~

EB said...

@SoLy SoLicious
Hahaha tau xpe..
Eb dulu2 pn meniru juga tp time test je.. Time kuiz n pop kuiz.. tp final exam ni mmg x pernah meniru... sbb final exam ni la yg menentukan sama ada kita fhm atau tidak apa yg kita beljar spnjg semester tu..

ezaty said...

dasyat lelaki tu. siap bawa tangan palsu semata-mata nak tiru. hehe.
apa-apa pun, good luck bagi yang bakal menduduki final exam! :)

adwafarahin said...

ok sye nk perasan
terima kasih sbb wish :)

EB said...

@adwafarahin
Hehehe mmg khas bt kamu, kamu, kamu dan kamu yang sedang gigih bljr utk exam entri ini.. hhehe...

EB said...

@ezaty
Tu la pasal.. Advance gila.. hehehe... Xpernah nmpk lg ni.. hehehe.. Ya selamat semua!

Niesa said...

haha..nang terer laki ya...boleh la cuba utk next sem..(dlm mimpi jak la..heee)..gudluck utk semua yg exam..nasib la practical..xperlu exam2..ehe..btw kmk nang org srwk EB..nggeeee~

zOeY zAu YaH said...

ekikih..gamba tu semua teknik2 menipu noohhh...selamat berusaha kepada semua student hihi

EB said...

@Niesa
Aok ya nang terer..
Mok try ka?
Praktikal cney?
Mun ktk org swk blh la ajar mek klaka swk kn..
Blh sik?

EB said...

@zOeY zAu YaH
Hehehe ya tu smua pnipu2.. hehehehe...
Aksi itu dlarang sama sekali.. hehehe..
Selamat selamat..

storyfromme said...

good luck untuk semua :)

EB said...

@storyfromme
Ya good good.. hehehhee...

Niesa said...

kmk praktikal bintulu jak..haha..insyaAllah try dlm mimpi jak..mun bena2 cnfirm xbrani..haha..eh!bukan ktk dah pandey klaka srwk ka towk?haha..mun mok blaja gk boleh jak..nggee~(^_^)

EB said...

@Niesa
Oh ktk stdy cney?
Aok try dlm mimpi jak iboh bena2...
Sik pandey la.. Tok klaka swk da ka?
Hehehe mek ctok kwn dgn bdk swk tu la psl kmk pndey.. hehehe..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...