K A W A N

Saturday, April 9, 2011

Gambar Aku dan Alam

سم الله الرحمن الرحيم
bismi-llāhi r-raḥmāni r-raḥīm

Al-salāmu'alaykum WBT.

Yeah! Aku join contest lagi. Walaupun kesihatan tak berapa nak baik ketika ini. Aku deman sekarang ni. Badan rasa sejuk gila tapi kepala pula panas semacam. Tak tahu kenapa tiba-tiba rasa seram-seram sejuk begini. Mungkin disebabkan hujan renyai-renyai masa main futsal semalam kot. Tapi syukur alhamdulillah dah mulai kebah. 

Hujan juga sebahagian daripada rahmat Allah yang juga berkait rapat dengan alam. So untuk kesekian kalinya aku join lagi sebuah contest "Gambar Aku dan Alam" yang difikirkan oleh 2 orang sahabat baik iaitu saudara Tod-Tod dan Meghil Yaargh.


Pada sesiapa yang berminat dan yang bakal EB tag nanti, anda boleh klik banner di atas untuk syarat-syarat lanjut penyertaan. Baca dengan teliti syarat-syaratnya.

Okay untuk gambar bagi contest ni EB ada bertanyakan kepada saudara-saudara pemikir ini, sama ada EB boleh tak gunakan gambar yang EB tak ada dalam gambar tu tapi gambar tu EB yang snap. Memandangkan tak ada respon daripada mereka EB sertakan sajalah gambar ini:-

" If you Nature so take nothing but photograph, leave nothing but footprints"
- Sabah Lost World ~ Maliau Basin -
p/s: Pada sesiapa yang nak tengok gambar air terjun kat belakang tu tanpa gangguan 2 orang makhluk comel tu anda boleh tengok air terjun tu kat link ini - Sabah Lost World, Maliau Basin.


Actually nak guna gambar ni tapi EB tak ada dalam gambar ni;

© EB | "Kita memerlukan ALAM untuk bernafas!"
- Mesilau Nature Resort, Sabah -


DONE!!
And now taggie for 5 bloggers :-

p/s: Sorry gambar lama, so tak berapa nak sharp. Lagipun ambik pakai Compact Camera je..

28 comments:

Nabilah Liyana said...

cantik la gmnbar alam 2...gmbar org kat alam 2 xdpat nk komen..hehe
tengs nnti nbila buat..^__^

EB said...

@Nabilah Liyana
Hehehe biasa2 je..
Gmbr tu eb tpksa donload balik dr FB tu yg pecah da tu.. Sbb detail gmbr dah out da..
Gmbr asal ada kat PC kat umah d Sbh..
Huuu.. gmbr yg kat bawah plak x blh nak pki sbb xda muka eb.. huhuhu..
Ok buat jgn x buat..

FariehanIbrahim [LBC] said...

sgt cun lh! >.<
subhanallah..
btw, gud luck oke! ^_^

EB said...

@FariehanIbrahim [LBC]
Thanks LBC..
Insha'Allah...

Ayie said...

thanx sebab tag.. hahaha

Tod-Tod said...

thx bro sbb sudi join contest ni..
sori la,untuk join contest ni,gmbr participant mmg kne ade dlm gmbr,bru la kena dengan tema 'AKU DAN ALAM'..
nice pic there..:)
keep in touch n gudluck ok..:)

cik Dil said...

xnak r join..xde gmbar lawa..gpon gmbar awak ni shantekk sgt..hhehee

fyra said...

huhu cantik gambar . gudluck yer :)

zati embong said...

Eb!

cantik!

huhu.air terjun 2,kabus2 2.aduhai perfect!

EB said...

@Ayie
Xda hal bro..
Nnti da siap jgn lupa habaq noh.. hehehe..

EB said...

@Tod-Tod
Hehehe teda hal bro..
So gmbr aku ni passed kn.. hehehe..
Yupp tu la tu.. "Aku dan Alam" lau "Dia dan Alam" baru blh kn.. hahaha...
Hehehe.. no biggie bro.. I will keep in touch..
Bgs contest kmu ni.. hehehe...

EB said...

@cik Dil
Alaaa jgn la mcm tu..
Cik Dil "KedaiGambar"kan la gmbr Cik Dil..
Hehehe... Mana ada shantek biasa2 je pn...

EB said...

@fyra
Fyra thanks.. hehehe...
Insha'Allah ada rezeki dpt la tu.. hehehe..

EB said...

@zati embong
Jat!!

Ye ke? Hahaha biasa je la..

Yupp air trjun tu 2hari baru sampai tau.. huhuhhuu...
mmg lawa..

ayyu Hasmayyu said...
This comment has been removed by the author.
ayyu Hasmayyu said...
This comment has been removed by the author.
ayyu Hasmayyu said...

Tq tag aa EB..nntilah da ruang dan waktu...c ayyu join INsyaALLAH...^^ cantik tu mesilou..rindu ranau trus...

EB said...

@ayyu Hasmayyu
Ok Ayyu..
Blh ba kalau ko..
Sngaja tu dletak gmbr Mesilau pastu tag ko spya ko rindu2.. Tp sya lg rindu la sbb sya jauh.. huhuhhu..

NisaAdnan said...

wahh chantekk la gamba. ushh bole menang ni. EB BOLEH :))

EB said...

@NisaAdnan
Alaa gmbr biasa2 je.. hehehe..
Lgpn x sharp.. hehehe..
Ye la dulo dulo xda kamira yg canggih2 lg... huuhu..
Btw thanks Nisa.. Thanks so much..

EB said...

@ayyu Hasmayyu
Ayyu kenapa di ko buang tu msg ko..
Mmm bnyk bei gmbr ddlm ni tp ko kena pndi2 cari la.. sbb smua contest yg sya ikut smua pasal gmbr tu slalunya.. hehehe...

EB said...

@ayyu Hasmayyu
Yg sana New Zealand pn ada juga sya gmbr tp x brapa smart compo dia jd mls sya mau upload.. Hehehe Insha'Allah klu sesuai dgn tajuk sya upload la k.. hehehe.. siou ah..

norakmaMamat said...

serius cantik gambar tu,kalo ema dapat gi sane mmg xnak balik la..

cantik sgt.!!
:)

rara_ibnu said...
This comment has been removed by the author.
EB said...

@norakmaMamat
Yupp tempat tu mmg best..
Eb da pergi 2x.. 1st pegi masa air terjun tu x mcm tu.. Sbb musim kemarau jd air x berapa nak kuat.. ni yg 2nd time eb pergi ni yg kuat airnya.. mmg bestla. Klu nak tau tmpt tu blh baca kat link yg eb bg kat bawah gmbr tu...

EB said...

@rara_ibnu
Thanks Rara...
Napa delete komen?

taqiyue said...

pic yg last skali tu stail.ahah

EB said...

@taqiyue
Hehehe thanks Taqiyue..
Tu d Mesilau Nature Resort..
2nd trail gunung kinabalu..
Normal 8km ni tmbh lagi 2km so total 10km utk smpi puncak..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...