K A W A N

Monday, May 16, 2011

Aku Dah Tak Putih Lagi!!

سم الله الرحمن الرحيم
bismi-llāhi r-raḥmāni r-raḥīm

Al-salāmu'alaykum WBT.

Fuh!! Terasa amat lama tak meng'update' entri di blog ini. Semenjak blog mulai meragam hari tu, banyak peristiwa-peristiwa yang nak dikongsikan terbantut untuk dikongsikan dek kerna masalah tersebut. Idea-idea mulai hilang, nak draf entri pun tak dapat. Merasa amat kecewa tapi kini redha kerna ada hikmahnya disebalik kejadian.

Terlebih dahulu aku ingat memohon maaf kerna beberapa hari ini aku agak sibuk dengan kamera. So ini juga salah faktor kenapa aku tak dapat nak update entri. Aku ada beberapa event yang perlu aku sertai, 1st aku kena shooting sempena Pesta Sukan Perbendaharaan (Pertandingan sempen 'Kempen Senyum') di UKM, Bangi, 2nd aku ada Mini Outing dengan Bro MNj (Urban Outing) di Perbadanan Putrajaya, Putrajaya. Selain itu, banyak lagi event yang aku tak dapat sertai seperti Photohunting di PKNS, Silhouette Hunting di Terengganu, Outing di Zoo Negara dan bermacam-macam lagilah. Mohon sejuta kemaafan dan terima kasih kepada rakan-rakan yang menjemput.

Dua hari, di hujung mingguku diisi dengan aktiviti menembak, maka hasilnya aku telah mendapat sunburn yang amat teruk.. Arrrrggghhh aku dah hitam dah tak putih lagi. Belang pada kedua belah tangan, sudah cukup menjadi bukti sunburn menyerang. Bahagian muka tak payah ceritalah. Dah confirm terbako! Aku terlupa nak pakai arm sock or baju long sleeve. Sunblock actually dah pakai tapi terbako juga. Nak tengok kat mana aku menembak??

UKM, Bangi
Haaa korang rasa mau tak terbako, menembak tempat yang lapang macam ni? Di serata tempat nak kena cover. Aku siap baring kat track lagi untuk dapatkan angle yang terbaik. Huu.. so korang semua ronda-rondalah dulu kat blog aku ni, kalau nak rondalah tak nak pun takpe. Aku tengah nak cari gambar yang sesuai untuk Pertandingan Fotografi sempena Kempen Senyum Perbendaharaan. Wish me luck guys. 

p/s: Miss you all guys... 
p/s/s: Siapa nak tengok EB shoot Model?? 

18 comments:

wahida said...

gud luck bro!!

EB said...

@wahida
Thanks Wahida..

fLo said...

lain kali pakai la sunblock..hehehe..

cik Dil said...

alahaii siannya en eb..tu laa, maen panas lagi..hehhee

EB said...

@fLo
Da pki da.. Ni mesti x baca abis ni kn.. hehehe..
EB da pki tp sunblock tu luntur once kta bpeluh...
Skrg ni redha je la...

EB said...

@cik Dil
Huuu cik dil x syg kita lg la mcm ni..
Huuuu.. sob sob.. T_T

cantekk said...

shoot model?

eyh, bile plak ko kontek aku?

*mood:bajet model ;-D haha

Cik Nana Serindit said...

Hitam Itu Menawan~

FIRDAUS HUSAIN said...

nati putih la tu...huhu

EB said...

@cantekk
Jom.. Aku nak shoot muslimah pula lepas ni.. Nak x?

EB said...

@Cik Nana Serindit
Hehehe menawan sesangat.. Tp ni itam separuh je.. x mnawan ni.. Ni tebako namanya..

EB said...

@FIRDAUS HUSAIN
Putih tu mmg blh putih tp lama glr kot.. Huhuhuhuhu..

eqbalzack said...

eb, so sorry...abg eq listkan balik petang sket ok..
hari tu mmg ada problem blogspot...
abg eq baru go thru je..belum decide nak pilih mana lagi...

EB said...

@eqbalzack
Is okay Abg Eq..
Xda hal la.. Saje nak inform abg..
Yela kita pn tau kn blogspot haritu mmg ada probs.. Btw that so much abg eq..

zati embong said...

baring atas track?

hihi,jangan orang ingt Eb pengsan da la,haha

EB said...

@zati embong
yUpp baring atas track..
Nak dpt angle terbaik pnya pasal.. tula..

Ada kot org ingat eb pengsan.. hehehe.. Alaa eb da x kisah apa dOrg nk ckp.. Ada org ckp photog ni siok sendirila.. Lantak la org tu.. Dia x tau apa2 da nak ckp yg bukan2... Sorry emo skit.. Teringat ada seorang tu bckp sedemikian masa eb ambik gmbr time baring..

bact said...

perghh
smart giler,.,

EB said...

@bact
Thanks awk..
Biasa2 je ni.. hehehe..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...