K A W A N

Monday, May 9, 2011

Photo Contest: The Best Sunset In Your Life

سم الله الرحمن الرحيم
bismi-llāhi r-raḥmāni r-raḥīm

Al-salāmu'alaykum WBT.

Petang yang panas ini aku hanya berblogwalking dari blog ke blog. Terasa agak lama tidak berblogwalking. Sedang aku berblogwalking, perjalanan aku terhenti di blog saudari pemenang bagi contest "Jangan Pandang Camera" iaitu saudari Nurr Kasih. Sekali lagi inginku mengucapkan tahniah atas kejayaan kamu memenangi contest tersebut. Ternyata gambar itu memang lawa dan layak untuk menang. (Klik pada nama contest untuk melihat gambar kemenangan beliau..)

Aku terhenti di blog Lensa Nurr Kasih ini bukan sahaja kerna aku ingin mengucapkan tahniah. Tapi juga disebabkan aku terpandang sebuah lagi contest yang telah diikuti oleh saudari Nurr Kasih iaitu sebuah Photo Contest: "The Best Sunset In Your Life". Photo Contest ini adalah anjuran daripada saudara Afundee bersempena Ulang Tahun Kelahiran beliau pada 11 Mei 2011 ini nanti. Jadi kepada sesiapa yang berminat nak follow photo contest ni, anda boleh klik pada banner dibawah untuk syarat-syarat lanjut.


Okay gambar sunset ini aku rakamkan pada hari kelmarin berbekalkan kamera Nikon D80, selalunya aku akan menggunakan D90 tapi hari ini aku ingin merehatkan si D90 yang telah bertungkus lumus menjalankan tugas. Walaupun aku menggunakan si D80, tapi aku tahu si D80 tidak akan mengecewakan aku dengan kualitinya. So ini adalah hasilnya dan juga gambar yang aku pertaruhkan dalam Photo Contest ini:-

Pergi sudah tinggalkan aku...
Okay cerita disebalik gambar. Gambar ini aku rakamkan di sebuah taman berdekatan dengan kawasan perumahanku di Presint 11, Putrajaya. Apa yang menarik adalah outing ini tidak dirancang sama sekali antara aku dengan seorang photographer iaitu Abang Pejai. Kami hanya kenal-kenal macam tu sahaja di MukaBuku dan akhirnya kelmarin telah menjadi hari yang bersejarah kerna kami dapat berjumpa buat pertama kalinya setelah sekian lama berkenalan dan komen-mengomen gambar di FB. Bukan hanya berjumpa begitu sahaja tapi kami dapat jumpa dan outing bersama untuk menembak sunset. Abang Pejai teruja dengan Taman Saujana Hijau ini. Benarlah "Photography make us family"

Dikala fajar menyinsing, mentari pun perlahan-lahan merangkak meninggalkan kita. Maka  tamatnya perjalanan untuk hari ini dan akan muncul hari baru yang Insha'Allah lebih indah. Semoga hari ini lebih baik daripada semalam, dan semoga hari esok lebih baik dari hari ini.
Ok done!

Wanna see beautiful sunset from you:

Expired Date:
Pukul 12.00 Tengah Malam, semasa Birthday Tuan Penganjur

18 comments:

cik Dil said...

Eb shantek sgt2..syukkeee..^^
dil xde gambar sunset laa..seriouslyy..hehe
pape pun, eb, gud luck tauu..^^

dil demam lagii..sian dil..dahlaa, smlm kena angkut barang lagi..pindah umah..tingk 4 pulak tuu..T_T

zati embong said...

cantiklah Eb!tenang je rasa tgk tau O.o

good luck Eb!

wa khairul onggon said...

Terimak kasih insyaAllah join :)

EB said...

@cik Dil
Bagusla lau Dil suke..
Thanks tau.. Doakn eb ye.. hehe..

Alaa ciannyer.. Bnyk2 minum air suam ek..
Jgn minum sejuk.. Jgn lupa mkn ubat tau..
Xpe mama ada kat umah kn.. Sian..

shezwan said...

wah.. nice2!! great snap lor.. anyway.. ganbatte kudasai ne!! ^_^

EB said...

@zati embong
Thanks Jat..
Ada lg cerita disebalik gmbr ni..
Nnti EB cerita klu perlu.. Huhuhu..
Sedih tau..

Thanks jat..

EB said...

@wa khairul onggon
Sama-sama kasih bro..
Good luck ah..

EB said...

@shezwan
Ahaks.. Thanks bro..
Biasa je ni..
Join la skali.. Hehehe..
Thanks tau..

taqiyue said...

naiss..

EB said...

@taqiyue
Thanks Taqiyue!!

ejulz said...

aku blm g kuar shoot.. x reti lagi.. lgpun msh guna basic je.. haHa

insyaallah kalo dh ada gambar aku join..

EB said...

@ejulz
Tak xda hal bro..
Tp jgn smpi terlebih dari tarikh birthday tuan penganjur..

Alaa xda hal la... Yg pnting sunset.. hehehe..

Nurr Kasih said...

nice sunset EB..gud luck ya..

EB said...

@Nurr Kasih
Thanks Nurr..
Actly gmbr ni da publish..
Mls nak cari gmbr lain so x brapa gmpk la.. Ada lg gmbr sunset tp ini yg tbaik rasanya.. hehehe..

mOon jOhari said...

...nak puji lagi sekali gambaQ ni mmg cantek! suka!
mOon harap EB menang...yeahhhh!

EB said...

@mOon jOhari
Hahaha..
Sbb mOon ckp cantek EB pki gmbr ni.. hehehe..
Btw thanks so much moon.. hehehe..
Moon pn cantik.. Cantik mcm bulan...

♥suNa husNa♥ said...

EB cantik sangggaaat gambar ni!!!!!!!

EB said...

@♥suNa husNa♥
Hehehe biasa je..
Terima kasih kerna suka..
Makasi banyak2..
Insha'Allah EB akan trus merakamkan keindahan bumi Allah ni.. Nntikn ye..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...