K A W A N

Friday, May 20, 2011

Hari Wesak Ku!

سم الله الرحمن الرحيم
bismi-llāhi r-raḥmāni r-raḥīm

Al-salāmu'alaykum WBT.

Bersempena cuti Hari Wesak yang lalu, aku telah dijemput di Facebook untuk menyertai sebuah outing yang bertajuk "Kids Photoshoot Outing" di Taman Botani, Putrajaya anjuran saudara Adhadi Mohd. Malangnya dek kerna aku tidak mempunyai kenderaan sendiri dan aku terlambat untuk mendapatkan geng untuk pergi bersama-sama ke Outing tersebut, maka terlambatlah aku sampai ke lokasi tersebut. Sedih! Sampai kat sana outing tu dah nak habis dalam 30 minit saja lagi. Nak call pihak penganjur pun dah segan, so aku dan member aku, Mork Kenji outinglah berdua shoot kat dalam Taman Botani tu.

Aku selalu mendengar mengenai keindahan Taman Botani, Putrajaya ini. Taman ini memang akan menjadi pilihan ramai photog untuk buat photoshoot. Namun aku tidak pernah melihat sendiri akan keindahan yang selalu diuar-uarkan. Tapi ternyata Taman Botani ini bukan hanya indah pada khabarnya saja, tapi sememangnya sangat-sangat indah. Keindahan alam ciptaan Allah ini memang mengasyikkan. Memandangkan kami berdua tidak pernah lagi menjejakkan kaki ke sana maka keterujaan melanda kepada kami berdua sepanjang berada di dalam taman tersebut.

Kelihatan ramai orang menghabiskan masa seisi keluarga di taman tersebut. Ada yang berbasikal, ada yang berjogging, ada yang duduk bersantai beramai-ramai di tepi tasik, ada yang ber'photoshoot' dan bermacam-macam aktiviti lagi. So untuk mengambarkan keadaan disana ketika itu aku terjemahkan bicara aku ni dalam bentuk gambar ye kengkawan semua. Tapi aku ingin memohon maaf sebab untuk entri kali ini aku tak dapat letak banyak gambar sebab aku tak bawa laptop. Insha'Allah sekembalinya aku di rumah aku update gambar dalam entri ini ok. So enjoy mana yang ada dulu okay.. Sorry guys.. ^^


Taman Paku Pakis | "Mereka Juga Perlukan Mentari"


p/s: Sabar ye nanti saya update lagi gambar dalam entri ini. Sorry.. T_T
p/s/s: Nak tengok "Kids Photoshoot Outing" hari tu sila klik SINI.

11 comments:

Nurr Kasih said...

kdg2 ke Putrajaya juga..tapi xpernah masuk lagi ke Taman Botani :D

xsabar tunggu update gambar2 Botani :)

EB said...

@Nurr Kasih
EB nama ja duduk Putrajaya tp Tmn Botani ni pun tak pernah pergi.. Ni 1st time.. hehehe..
Ok Insha'Allah eb update.. Arini nak shoot candid tu yg x bawa laptop.. Pastu ingat smalam da masukkan dlm pendrive rupanya belum.. Huuu..

Ok nnti saya inform..

eyqa amin said...

B.O.T.A.N.I
^O^

EB said...

@eyqa amin
Yupp Botani..
Slalu la ni p sini??

zati embong said...

tenangnya mata tgk hijau2 ni.tp terangla eb,kalau redup je mesti redup je mata yg tengok.

EB said...

@zati embong
Terang sebab kena cahaya matahari.. hehehe.. Xpe nnti tngk yg lain lg k.. Ada lg yg ijau2 ni.. Hehehe.. Thanks jat for the comment..

Puteri Iqa Izyan said...

mcm best je taman tu ;)

aeda said...
This comment has been removed by the author.
aeda said...

Taman Botani best... Cantik juga..klu ambl gmbr mmg cantik...
paling best klu dpt main basikal tp sy xtau main basikal..haha..

EB said...

@Puteri Iqa Izyan
A'aa mmg best.. hehehe...
Pergi la.. Blh santai2...

EB said...

@aeda
Mmg cantik pn.. Di Putrajaya ni bnyk tmpt yg cantik2...
Cuma kena rajin explore ja...
Hee ala btap ja la..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...