K A W A N

Sunday, January 16, 2011

What was that sign means?

Al-salāmu 'alaykum | "Selamat sejahtera ke atas kamu semua"

Sebelum saya menyokong dengan sepenuh hati Kelab Terchenta saya The Reds Devil | Manchester United  yang akan berentap melawan Tottenham Hotspur pada pukul 12.10AM malam ni. Saya ingin bertanya sesuatu kepada rakan-rakan blogger semua mengenai gambar di bawah ini. Ada sedikit kemusykilan berlaku.

Photo credit to OH! Bulan
Apa sebenarnya maksud simbol yang ditunjukkan oleh Miss Scha Al-Yahya itu? Kenapa ada orang mengatakan simbol itu tidak bagus? Kenapa juga semakin ramai gadis-gadis muda terutamanya budak-budak perempuan yang masih bersekolah juga membuat simbol seperti itu? Apa maksud simbol ini sebenarnya? Maaf EB bukan nak berdolak-dalik tapi sememangnya EB tidak tahu apa maksud simbol itu sebenarnya dan kenapa simbol itu tak elok? Simbol itu membawa maksud apa yang sebenar-benarnya? 

Pada sesiapa yang mengetahui maksud simbol ini silalah telefon beritahu saya okay. Pada peminat Scha, saya bukan nak kondem Scha atau ada sebarang niat terselindung tapi saya cuma ingin tahu. Itu sahaja. Terima kasih semua, kalau ada sesiapa yang kurang senang dengan gambar ini saya minta maaf banyak-banyak okay.


p/s: Glory Glory Man United.

14 comments:

-iEkA DaRLink- said...

tu tande peace lah. hahha. ape la yang tak baik nye..

EB said...

Ya mmg tanda peace..
Tp napa ada org ckp x baik?

Sarah-rah-rah said...

tak tahu lah nak ckp ke tak, sbb segan. but tanda tu mcm perempuan punye ehem2. and diorang letak kat mulut seolah2, ehem2. so faham lah ea?

ya Allah malunye.

EB said...

Sarah:
Oh mcm tu ek..
Mmm patutla pelik semcm..
Hmm x tau la...

nur said...

pis tebalik

EB said...

Nur:
Ya peace yg mmg tbaik dr ladang..

cik miera said...

hmm..betul cakap sarah-rah-rah..
tu simbol seks..huhu

EB said...

Cik Miera:
Oh so means ini sign seks alaf baru la ni?
Hmm mcm2 ye skrg ni..

.::: Princess MOMOY :::. said...

dulu momoy pun hairan
then ada terbaca blog mana ntah pasal sign tu
blogger yang commen blog tersebut kata tu bentuk jari V sign bagi vagina and mulut tu maksudnya kiss
memang tak elok

"Nak Lagi Pendrive MURAH ?


"ATTENTION kawan-kawan | Blogger ini DIKEHENDAKI !!

Boleh ker cara ni naikkan TRAFIK ?

EB said...

Momoy:
Mmm tu la psl...
Heran jg ek.. Napa sign ni jg yg menjadi pilihan hati ek? Manusia mmg pelik...

.::: Princess MOMOY :::. said...

tu kena tanya empunya badan
nak cakap lebih2 buat tambah dosa plak
Peristiwa itu masih menhantui diriku...

ATTENTION Kawan-kawan: Blogger Ini DIKEHENDAKI

EB said...

Momoy:
Tu la pasal..
Tu dia pnya pasal la...
Kita x mampu nak berkata apa..
Ckup la kita skadar mbenci benda yg tak baik tu sahaja.. Dan doakn lg smua kita smua dihindari daripada terikut2 bdya sperti ini..

miss finie said...

Urm , bagi saya la kan . Tu sign lucah . Sebab dulu ada blogwalking dengan blog apa , saya tak ingat . Ada cerita pasal sign tu .

EB said...

@miss finie
A'aa tu la pasal.. Nmpk mcm x senonoh je sign tu kn.. mmm...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...