K A W A N

Sunday, March 20, 2011

Dua dalam Satu!!

سم الله الرحمن الرحيم
bismi-llāhi r-raḥmāni r-raḥīm

Al-salāmu'alaykum WBT.

Petang yang disirami hujan renyai ini sangat molek dengan hanya duduk diam di rumah sambil menikmati teh O panas dengan keropok lekor. Program untuk berjogging di Taman Saujana Hijau terpaksa aku batalkan. Maka aku gantikan dengan BlogWalking yang aku anggapkan sama seperti jogging. 

Sambil-sambil itu aku tinjau-tinjau apa yang berlaku di wall MukaBuku aku. Tiba-tiba aku terpandang satu link ini. Aku klik. Oh ok 'Reality Show' yang sama macam dekat America sana tapi yang ini dibuat di negara jiran kita yang terkenal dengan 'Baju Merah' dan 'Baju Kuning', Thailand!

Program Tv ini diberi nama 'Thailand Got Talent'. Apa yang menarik? Ok mari sama-sama kita saksikan video YT dibawah ini. Aku pasti ramai yang teruja. Ok jom layan...



Huu.. Aku tertipu dengan fizikalnya. Deng! Tapi dia sememangnya sangat-sangat berbakal. Dia juga mempunyai suara yang sangat merdu dan kacak. Sehinggakan ada komen-komen di YT mengatakan suaranya lebih sedap berbanding suara penyanyi asal lagu tersebut. Maaf aku pun tak berapa nak tahu lagu ni lagu siapa. Tapi lagu ni memang best! Dia dia berjaya mendendangkan lagu ini dengan baik. Malahan para juri turut memberikan kepercayaan kepada beliau.


So apa pendapat anda?


p/s: Huu.. sungguh dashyat!!
Ramai para Gay boy cuba mendapatkan beliau selepas itu. 
Tak kurang juga para Nyah yang jealous terhadap beliau.
Dunia! Dunia!

10 comments:

unieMARKS :) said...

whoaa , mang tak sangka laa. hahah . igtkan perempuan betoi ! whoaaa again . hah

EB said...

@unieMARKS :)
Whooaaa.. Hahahaha...
Perempuan btul la ni da fizikalnya.. hehehe...

Trah Assan said...

Kesimpulannya dont judge a book by its cover :P

EB said...

@Trah Assan
Hehehe betul!
Stuju dengan kamu..

Nurul Syuhada Bt Hasri said...

erkkkkkk ! sentap hati nengokk...

fuh..pnt nunggu loading ni...

akhirnya..nah kao !
pndapat : mic rosak kott ! bhahahah...

xyah cari psgan duet dah gini...2 in 1 ! yup...teheeee

yg heran tu..apesal laa ade yg sorak2 mcm histeria kesukaan bile dtgnya suara kacak tersebut ? esshh....

EB said...

@Nurul Syuhada Bt Hasri
Hehehe memang sentap!!
Fuh! sorrylah intrnt lately x brapa nak ok..

Hahaha mic rosak ek..
Xpn dia miming je??

Tau xpe da blh jimat da mcm ni.. Xperlu cari pasangan untuk duet..
Waaaa....

DOrg suka la tu.. hehehe..
Rasanya suara lelakinya lg best kn..

Nurul Syuhada Bt Hasri said...

mmg best kalau dgr smbil tutup mata ! lao x ase nak tutup je laptop ! hahahaha

EB said...

@Nurul Syuhada Bt Hasri
Hahaha betul2...
Dpt feel lagu ni best kn...
Tp lau tngk mcm lain plak perasaannya.. Terasa mcm x real.. hehehe..

rebecca melessa said...

dah tgk yang ni b4!!!suara ngan muke 2-2 mantop abis.hahha

EB said...

@rebecca melessa
Hahahaha tau xpa..
Tekezut oden!!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...