K A W A N

Friday, March 25, 2011

Merajuk | Merujuk

سم الله الرحمن الرحيم
bismi-llāhi r-raḥmāni r-raḥīm


Assalamu alaikum wa rahmatullahi wa barakatuh..




Handphone BeriBeri batterynya dah jadi King Kong. Handphone Norkia N70 ku yang dah berusia 2 tahun lebih tua dari anak buah ku si Khadijah pula tertinggal di dalam drawer di dalam office. Deng! (Untuk kesinambungan cerita ini anda boleh membaca entri sebelum ini untuk lebih memahami perasaan hati yang merana ini. Sila klik sini ~ "Haru Biru!")

Kealpaan ini akan menyebabkan Cik Awek tidak dapat menghubungi kekasihnya yang comel dan cool ini. Habislah aku. Kerisauan, ketidaktenteraman ini akan menyebabkan Cik Awek merajuk serajuk-rajuknya. Adoi! Handphone canggih macamana pun, kalau baterinya dah kojol memang tak ada gunanya lagi. Deng! Dang! Macamana aku boleh lupa my 2nd handphone si Norkia tu kat office. Adoi...

Haaa korang tak pecaya Cik Awek dah merajuk?? Haa tengok muka dia kat bawah tu. Itu kira tak merajuk ke?? Nak aku service kuda telinga orang yang cakap Cik Awek tak merajuk. Adoi! Cik Awek janganlah merajuk. Orang tak sengajalah. Manalah orang tahu handphone tu tak nak ikut balik rumah.. Dia tak SMS pun kat Abi.. Alaa senyumlah, please.. Please tengoklah kamera. Mahal tau orang beli kamera ni.. Please sayang..

©EB | Merajuk-merajuk pun comelkan.. ^_^
Buat Cik Awek, En. BF minta maaf bebanyak. En. BF tahu Cik Awek selalu ronda-ronda blog En. BF pagi-pagi. En. BF ingat lagi Cik Awek pernah cakap "Blog Abi tu sarapan pagi Luv tahu". So En. BF harap Cik Awek bolehlah maafkan kekhilafan dan kealpaan yang tidak  En. BF sengajakan tu. Maaf sesangat kat Cik Awek sebab buat kamu risau. En. BF harap Cik Awek janganlah merajuk lagi okay. En.BF janji tak akan buat lagi okay. Okay?

©EB | Where are you dear??
p/s: Buat readers, maaf andai entri ini mengeli-gelikan anda. Dek kerna rasa bersalah mengantui diri. Sedangkan hantu pun tak rasa hantu macam ni. Itulah entri ini muncul sebagai tanda maaf kepada Cik Awek yang berada jauh di Bintulu sana. (Ya! Aku PJJ) Selamat mengajar ye Cik Awek. Jangan marah-marah tau. Nanti kena panggil Cikgu Gusti lagi. Hehehe..

p/s/s: Selamat hari Jumaat semua..

8 comments:

zati embong said...

awek eb..maafkanlah eb..eh2?

ha,jat da tolong pujuk gak nih! O.o hihi

farta said...

hhehe so sweet~awek eb, luvina kan? maafkan la adik saya sorg ne ye~ nt kang lagi haru biru mggunya~ :P

MiSs F.A said...

aiyoookkkk EB..sape buat...pujuk balik....hahahh

Pink Diva said...

As Salam..

Majuk sket jak tue..:)

EB said...

@zati embong
Ahaksss.. Thanks Jat.. Syg Cik Jat!!

EB said...

@farta
Hahahah... Yupp Luvina Dilut...

Thanks Farta!!
^_^

EB said...

@MiSs F.A
EB tngh pujukla ni.. hehehe...

EB said...

@Pink Diva
Waalaikumusalam..

Hehehe ya sikit ja kn.. hehehe
Nnti lau tlampau bnyk tia comel nnti kn.. hehehe...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...