K A W A N

Monday, March 21, 2011

Made From Australia

سم الله الرحمن الرحيم
bismi-llāhi r-raḥmāni r-raḥīm

Al-salāmu'alaykum WBT.

Haa.. Hari ini Boss besar dah balik Office setelah 12 hari bercuti di luar negara. Ya Boss aku bercuti melawat adik iparnya yang berada di negara yang terkenal dengan Kangaroo, Australia. Teringat lagi pabila aku menguruskan tiketnya ke luar negara. Sikit lagi aku tersilap dengan memilih agen yang tidak sepatutnya untuk permohonan Visa ke negara tersebut. Harga untuk Visa Lawatan yang hanya berharga $29 ditipu menjadi $99. Nasib baik aku melakukan semakan terlebih dahulu sebelum membuat bayaran. Kalau tidak siaplah aku kena menjawap.

Seperti kebiasaanya apabila balik saja dari luar negara pasti ada cenderhati atau dalam bahasa sabah 'Souvenir' yang dibawah pulang untuk kami yang menapak di office. Boss aku memang seorang yang murah hari dan tidak kedekut. Ini terbukti apabila dia telah mensponsor minuman pagi kami setiap hari di waktu hari bekerja. Segala bahan-bahan dan ramuan untuk membuat minuman di awal pagi telah disediakan beliau, anda cuma perlu bancuh sahaja. So tiadalah alasan untuk lepak di Cafe lagi. Bijak bukan?

Ok berbalik kepada cerita souvenir, aku nak bagi tunjuk sikit souvenir yang telah dihadiahkan Boss aku ni kat kaworang semua. Boss aku tak ada lah sampai nak bawahkan Kangaroo kat kami seekor seorang tapi dia memang ada bagi kami gambar Kangaroo. Tengok kat kotak Keychain tu ada gambar Kangaroo kan.. 

Rantai Kunci dari Australia
Rantai kunci pun rantai kuncilah. Dapat hadiah dari Boss ni pun dah kira syukur. Maksudnya ingat juga Boss kat kami ni. Thanks Boss!! 

p/s: Boss aku dah nak pencen bulan Julai ni. Harap dapat Boss yang sporting macam beliau jugalah nanti. Insha Allah.. Dan kepada Boss semoga dipermudahkan segala urusan selepas berpencen nanti.

p/s/s: Pada sesiapa yang ada ambik 'Maid' aka 'Bibik' kat rumah tu, sila renew secepat mungkin lesennya untuk bekerja sebelum expired. Selewat-lewatnya sebelum 14 hari tarikh lesennya expired. Buat Medical Check-Up secepat mungkin. Kalau terlambat takut kena denda.

16 comments:

farta said...

waaaaa best bos mu eb~harap2 la boss ak yg baru ne pn mcm tu :P

EB said...

@farta
Yupp bos aku mmg tbaik ni Farta.. hehehe.. Harap²lah ko dpt boss mcm tu nnti.. hehehe...

Ain Abia said...

haha comel dpt keychain.. jauh terbang oleole tu kannn hehe :)

man yusoef said...

wah baik gile bos...ada keje kosong tak kat situ? hahaa

EB said...

@Ain Abia
Hehehe tau xpe.. Ada bau kangaroo lg tau.. hahaha...

EB said...

@man yusoef
Alhamdulillah pnya bos sprti ini..
Ada tp siapa yg dpt x pasti plak.. Try la Insha Allah adalah rezeki dptla..

SoLy SoLicious said...

waaahhh,.. nak jugak... heee

Nurul Syuhada Bt Hasri said...

bos yg baik.....

EB said...

@SoLy SoLicious
Lau keja sama dengan EB confirm dpt.. Lagi satu nak bg Soley2 jeles.. Setiap ari jumaat Boss eb mesti blnja mkn nasi bryani or arab.. hahaha..

EB said...

@Nurul Syuhada Bt Hasri
Alhamdulillah dia memang bos yg baik..
Smoga rezekinya dimurahkan...

zati embong said...

Eb!comel keychain 2.sama dgn bos2 jat,g oversea bawak balik keychain je.haha

EB said...

@zati embong
Hahahaha tau xpa..
EB pilih ni sbb senang skit eb nak buka botol kicap.. ahhaha...

Dah keychain je yg murahkn...

::p0t pEt iLa:: said...

wah best nye kumpul adiah :)

EB said...

@::p0t pEt iLa::
Org bg kn.. Ambik je la.. hehehe...

Izyan Masri said...

waah.keychain cantik tu.taknak pass sini :D

EB said...

@Izyan Masri
Kalau nak? Tak ya pass la mksdnya ek?
Nnti EB x pass Izyan kate EB kedekut plak..
Blh kn tak ya pass???

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...